IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Više incidenata u poslije izbora kamenovano policijsko vozilo… (foto)

U Pljevljima je nakon završetka parlamentarnih izbora, dežurnoj službi CB Pljevlja prijavljeno više incidenata, a kamenovano je i vozilo policije…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak 31: 08.2020. 16 58…PLJEVLJA: Više incidenata u poslije izbora, kamenovano policijsko vozilo… (foto)

Oko 23 sata došlo je do okupljanja pristalica opozicionih partija prvo ispred njihovih stranačkih prostorija, nakon čega bilo okupljanje preselilo ispred crkve. Grupa od oko 1000 građana se u dva navrata kretala trasom kojima su se kretale litije, uz skandiranje, paljenje baklji, viku i galamu.

Oko 01.50 nakon ponoći D.P. iz naselja Guke je prijavio da ga prvo i uznemirava grupa građana, da mu upućuju psovke, prijetnje i uvrede.

Foto: PV Informer

Š.M. je osumnjičen je da je u Ulici Volođina oštetio i patrolno vozilo CB Pljevlja gađajući flašama u pravcu vozila i policijskih službenika.

Tokom protekle noći poslije objavljivanja prvih rezultata parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i proslave pristalica pojedinih političkih subjekata u gradu kamenovane su u Pljevljima prostorije DPS-a i Socijaldemokrata koje se nalaze u centralnoj gradskoj sredini.

Pričinjena je znatna materijalna šteta na prostorijama svih ovih političkih subjekata koji vrše vlast na lokalnom nivou u Pljevljima.

Foto : kancelarija SD

U prostoriji Socijaldemokrata pored razbijenih stakala prevrnut je kancelarijski namještaj i pobacana elektronska oprema.

Na prostorijama lokalnoh DPS-a sa obje strane zgrade polomljena su stakla, a velike količine kamenja su završile u jednoj od kancelarija.

Očito je da apeli svih političkih subjekata koji su posle izbora apelovali na civilizovano ponašanje i proslavu u okviru svojih porodica nisu dali rezultate.

Prema nezvaničnim rezultatima u Pljevljima, u odnosu sve na predhodne paramentarne izbore rezultati su potpuno drugačiji, a da svakako najveći gubitnik je koalicija okupljena oko DPS-a, dok su partije koje su okupljene oko Koalicije „Za Budućnost Crne Gore“ prije svega partije čine Demokrtaski front i SNP Crne Gore osvojile skoro isto glasova.

Čitaj još:   OSMAN KARIĆ, POLUDIO: PRIJETE mi sinu, "Ako krenete na njega, spremni smo..."

Koalicija koju predvodi DPS osvojila je na ovim parlamentarnim izborima u Pljevljima 2199 glasova manje. Socijaldemokrate osvojile su 97 glasova manje, SDP 168 glasova manje. Bošnjačka stranka u odnosu na parlamentarne izbore iz 2016. godine osvojila je 271 više.

Ako gledamo lokalne izbore koji su održani 2018. godine koalicija oko DPS-a, u kojoj su bili Bošnjačka stranka i SD, osvojila je 3.990 glasova manje, dok je Koalicija „Za budućnost Crne Gore“, koja je tada bila podjeljena u dvije liste sada osvojila čak 5.272 glasa više. Demokrate su sada u odnosu na lokalne izbore osvojile 974 glasa manje.

Tokom dana očekujemo zvanično obraćanje političkih subjekata na čijim je kancelarijama napravljena velika šteta kao i osudu drugih političkih aktera. Za očekivati je od pljevaljske policije da vrlo brzo identifikuje i procesuira počinioce ovog čina tokom prethodne noći jer smo sigurni da se radi o neogovornim pojedincima koji zaslužuju adekvatnu kaznu za ovo “djelo”.

Čitaj još:   AMERI, DONIJELI ODLUKU: NOSE ORUŽE prema Crnom moru... (video)

Javni red i mir prekršile su osobe koje su i većinom imaju kriminalnu prošlost, okupljaju se oko igrališta koje se naziva “Familija-igralište”...

izvor agencije

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more