IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Povodom Dana pobjede: Na nebu iznad Ankare performans sa 300 dronova… (foto i video)

Performans dronovima je na nebu iznad predsjedničke palate ispisano “Dan pobjede”, “Pobjeda jednog naroda”, prikazani su mjesec i zvijezda ali i kao simbol državne zastave, te lik Kemala Ataturka…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak 31: 08. 2020. 08 : 58… Povodom Dana pobjede: Na nebu iznad Ankare performans i sa 300 dronova… (foto i video)

U Ankari povodom 30. augusta, turskog nacionalnog praznika Dana pobjede , izveden svjetlosni performans u kojem je učestvovalo oko 300 dronova, javlja Anadolu Agency (AA).

Nevjerovatni svjetlosni performans izveden je na nebu iznad predsjedničke palate u Ankari, a građani glavnog grada imali su priliku posmatrati ovaj jednistveni spektakl.

Tokom višeminutnog performansa dronovima je na nebu iznad same predsjedničke palate ispisano “Dan pobjede”, “Pobjeda jednog naroda “, prikazani su mjesec i zvijezda kao simbol državne zastave, te lik Kemala Ataturka, prvog predsjednika moderne Republike Turske.

Mnogi okupljeni građani mobilnim telefonima su zabilježili ove trenutke.

Čitaj još:   Policajac, napao djevojku u noćnom klubu...

Na današnji dan, prije 98 godina, turske snage su predvođene vojskovođom i osnivačem moderne Republike Turske Mustafom Kemalom Ataturkom su zabilježile veliku pobjedu u Bici na Dumlupinaru koja je bila posljednja u Ratu za nezavisnost Turske vođenom od 1919. do 1922. godine.

Praznik Dan pobjede u Turskoj se obilježava povodom sjećanja na tu bitku nakon koje je proglašena moderna Republika Turska…

izvor agencije AA

ANKARA: Sastanak s Erdoganom i članova Predsjedništva BiH, započela je posjeta Turskoj… (foto)

DODIK POZDRAVIO VOJNIKE SA “MERHABA ASKER”... ANKARA: Svijet, Ekonomija, vijesti, Read more

Čitaj još:   SAVO Kentera: Onaj ko ne poštuje ovu državu neka ide u onu koja mu je milija, voljet je ne morate, ali je morate poštovati... (video)
ANKARA: Predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH sutra u zvaničnoj posjeti Turskoj… (foto)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan dočekat će članove Predsjedništva Read more