IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GENEZA SUKOBA ĐUKANOVIĆA I ABAZOVIĆA: Milo je Dritana nazvao “BITANGOM”,ovaj mu NIKAD NIJE OPROSTIO! (foto i video)

Dritan Abazović, predsjednik Građanskog pokreta URA postao je nakon izbora u Crnoj Gori politička zvijezda ne samo u toj zemlji, nego u cijeloj regiji. Od njegove odluke da li će podržati prosrpsku opoziciju, predvođenu Demokratskim frontom, odnosnom Vladikom Amfilohijem Radovićem, ili će se svrstati uz vladajuću Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića, ovisit će budućnost susjedne države.

Ko god prati poltičke prilike u Crnoj Gori i poznaje prirodu i genezu sukoba između Abazović i Đukanovića, nema nikakvu dilemu da će se Abazović sa još tri svoja poslanika svrstati uz opozicioni blok i nakon 30 godina vladavine DPS-a poslati Đukanovićevu stranku u opoziciju.

Dritan Abazović je bio poslanik Pozitivne Crne Gore u posljednjih 15-ak godina i poznat je kao najžešći oponent Mila Đukanovića i njegove vladajuće strukture. Najžešći sukob između njih dvojice odvijajao se u dvorani Skupštine Crne Gore kada je Abazović prozvao Đukanovića za korupciju, kriminal i nepotizam. Povod je bio višemilionski kredit kojeg je Đukanović podigao u jednoj od banaka. Tadašnji predsjednik Vlade Crne Gore je planuo i zastupnika Abazovića nazvao “Bitangom“! Iako se nešto kasnije Đukanović izvinuo zbog neprimjerenih riječi i uvreda, poznavatelji prilika tvrde da mu to Abazović nikada nije oprostio i da je čekao dan kada će sudjelovati u detroniziranju višedecenijskog vladara Crne Gore. 

Čitaj još:   Miodrag Živković: OPASNI MANDATAR?!

Pogledajte kako je izgledala žestoka svađa u Skupštini Crne Gore Mila Đukanovića i Dritana Abazovića 2013. godine.

izvor: slobodnabosna.ba