IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U trećem pretkolu UEFA Evropa liga moguć duel Sarajevo- Budućnost… (foto)

Sarajevo (Bosna i Hercegovina) bit će domaćin u trećem kolu kvalifikacija UEFA Evropa lige, a ugostit će pobjednika duela drugog kola između Astane iz Kazahstana i Budućnosti, predstavnika Crne Gore, odlučeno je današnjim žrijebom u Nyonu…

SARAJEVO: Regija, Sport, fudbal, vijesti, srijeda 02:09.2020. 10. 38… U trećem pretkolu UEFA Evropa liga moguć duel Sarajevo- Budućnost… (foto)

U trećem kolu kvalifikacija, odnosno pretkolu UEFA Evropa lige moguće je da fudbaleri Sarajeva igraju regionalni derbi protiv podgoričke Budućnosti …

Sarajevo će biti domaćin u trećem kolu kvalifikacija, ugostit će moguće pobjednika duela drugog kola između Astane Kazahstan i Budućnosti, predstavnika Crne Gore, odlučeno je današnjim žrijebom u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u švicarskom Nyonu.

Fudbaleri Željezničara, koji će odgođenu utakmicu prvog kola kvalifikacija igrati sa Maccabijem Haifa u Izraelu 9. septembra, pa eventualno je i protiv Kairat Almaty iz Kazahstana, u trećem kolu za potencijalnog protivnika dobio je Rostov. Utakmica bi se igrala u Rusiji.

Čitaj još:   OČEKIVANO UEFA Evropa liga: Dva susreta Bešiktaša i Partizana bez gostujućih navijača...

Ukoliko bi Borac u drugom kolu kvalifikacija u Banjoj Luci porazio Rio Ave iz Portugala u trećem bi bio gost Besiktasa u Istanbulu.

Četvrti predstavnik BiH u Evropa ligi mostarski Zrinjski u trećem kolu mogao bi put Kazahstana ili Kipra. Za protivnika je dobio boljeg iz duela Kaysar Kyzylorda (Kazahstan) – APOEL (Kipar), ali u slučaju da u drugom kolu kvalifikacija pobijedi u Ljubljani Olimpiju.

Utakmice trećeg kola kvalifikacija UEFA Evropa lige igrće se 24. septembra. Pobjednici će se plasirati u play- off kontinentalnog klupskog takmičenja…

izvor iBalkan.net / agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more