Kon: NE ŽIVITE U ZABLUDI, KORONA ĆE SIGURNO UĆI U ŠKOLE !

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Ne treba da živimo u zabludi, jasno je da će virus sigurno ući u škole, jer ga još niko nije zaustavio – rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon, komentarišući situaciju iz osnovne škole na Žalezniku u kojoj je već 1. septembra ustanovljeno da je jedno dijete zaraženo. On navodi da ga najviše brinu srednjoškolci, koji ne nose maske.

Dodao je da je epidemiološka situacija u Srbiji još nesigurna, jer je virus prisutan i velika je osjetljivost populacije.

– Situacija je povoljnija nego što je bila, ali je malo vjerovatno da ćemo se spustiti na nulu. Beograd je u jednom danu imao sedam potvrđenih slučajeva, što je najmanje od 1. juna kada je imao četiri novozaražena – rekao je Kon za TV Pink.

Čitaj još:   PRONAŠLI SANELU I AMELU NESTALE U BEOGRADU: Djevojčice su dobro, evo gdje ih je otac našao...

Govoreći o organizovanju koncerata, on je rekao da je jedna situacija kada se sjedi, sluša muzika i nosi maska, a da su pritom slušaoci na udaljenosti jedni od drugih.

– Kod pjevanja udaljenost treba da bude veća. Kod jakog pjevanja uz glasnu muziku, virus se u vazduhu održava. Tu jedna osoba može da zarazi 15 osoba – rekao je Kon.

izvor: agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});