IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Krivokapić sa sveštenicima ispred džamije u Pljevljima razvio transparent “Ne damo svetinje”… (foto)

Zdravko Krivokapić poručio u Pljevljima da opozicija ne stoji iza incidenta i poručio pripadnicima islamske vjeroispovijesti da će isto i braniti njihove džamije kao i crkve…

PLJEVLJA: Crna Gora, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 03:09.20 20. 08: 48… Nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Krivokapić sa sveštenicima ispred džamije u Pljevljima razvio transparent “Ne damo svetinje”… (foto)

Zdravko Krivokapić je osudio kamenovanje prostorija Islamske zajednice u Pljevljima i poručio da ta koalicija od početka ima parolu”Ne damo svetinje, koja se odnosi, na sve svetinje.

“To moraju znati i naša braća islamske vjeroispovijesti da ćemo i isto jednako braniti njihove džamije kao naše crkve”, rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare u hotelu “Pljevlja”.

On je zajedno sa sveštenicima razvio transparent i to ispred Husein- pašine džamije, na kojem piše “Ne damo svetinje” i poslao poruku svim građanima Crne Gore da će jednako braniti džamije kao i crkve.

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima je predhodnog danaa te su osvanule sa polomljenim staklima na ulaznim vratima.

On je istakao da to što se dešava nije slučajno i da to ne radi opozicija, koja će vrlo brzo biti pozicija.

“Opoziciji ne odgovara nijedan jedini incident u ovom trenutku. To je spinovanje koje se dešava od odlazećeg režima, sa metodama koje su dobro poznate svim građanima Crne Gore”, rekao je Krivokapić.

On je istakao da odlazeći režim želi da strah i mržnja prevlada.

“Jasno je zašto se to radi. Ako samo pogledate dešavanja koja su vezana za Pljevlja, Rožaje, Bijelo Polje, da li može neko normalan da kaže da je to slučajno”, upitao je Krivokapić.

Čitaj još:   LJETO JOŠ TRAJE: Sunčan i topao vikend a evo kada će nam TREBATI KIŠOBRANI! (foto i video)

On je upitao zašto policija ne nađe pomenute prestupnike, da je to i njihova obaveza da po Ustavu i Zakonu obezbijedi mir i red u čitavoj Crnoj Gori.

“Ako se to ne radi danas, kada će se raditi”, upitao je Krivokapić.

On je istakao da policija sve zna, pa čak i šta su ručali građani Crne Gore, da imaju i kamere, svoje ljude, da imaju razrađen sistem, te da se ova država zbog toga može nazvati – policijskom državom.

“Ako je država policijska kako dopušta da niko ne bude procesuiran, prepoznat. Ali mene ne interesuje ni ta činjenica, ko je to napravio, već ko je to naredio. To u Crnoj Gori mora da zaživi. Ko je dao naređenje za ovo što se dešava, i u Pljevljima ali i kao i bilo gdje drugo”, rekao je Krivokapić.

On je istakao da, konkretno kada su u pitanju Pljevlja, odlazeći režim želi da stvori takvu sliku međunarodnoj javnosti.

Krivokapić je istakao da Koalicija “Za budućnost Crne Gore” želi samo mir i spokojstvo.

“Mi svim građani želimo jednako dobro. Bez obzira koje su svi ti vjere, nacionalnosti, kakva mišljenja i slobodu žele. Ono što je najvažnije, u ovom trenutku, poslati jasnu poruku da Uprava policije, a i direktor policije da svi načelnici Centara bezbjednosti, moraju da rade svoj posao. Ne mogu oni da se distanciraju i da ne znaju šta se dešava u ovim situacijama”, rekao je Krivokapić.

On je istakao da sve te poruke mržnje, ne može niko da iskaže, osim onaj koji je mrzovoljac i jedini mu je orijentir u životu da lažima pokrene nešto što nikome ne treba, te dodao da šalje poruku mira, a da je svaka poruka “Selite se”– poruka režima.

Izvor: agencije

Čitaj još:   REUTERS BEZ MILOSTI: "U Sarajevu održana misa za saveznike nacista"! (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more