IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO JE NAPAO SANINA RAŠČIĆA??? SRPSKI MEDIJI TVRDE: NAPALI GA BOŠNJACI?!!! (foto)

Iako je predsjednik Omladine Socijaldemokrata Pljevlja, Sanin Raščić, koji je prije dva dana napadnut, izjavio da je napad izvršen na nacionalnoj osnovi, srpski portal Novosti.rs, pozivajući se na pljevaljski portal, tvrdi da napad “nije bio na nacionalnoj osnovi niti je uslijedio od onih koji su slavili pobjedu ostvarenu na parlamentarnim izborima, kako je to predstavljeno predhodnih dana.”

Zbog smjera u kojem je priča krenula, očekujemo da se narednih dana pojavi informacija ili “dokaz” koji govori u prilog tome da su i na džamiju kamenice bacali i grafite ispisivali isti ti Bošnjaci?!

Ostavićemo policiji da sprovodu istragu povodom pomenutih događaja, a sporni tekst sa sajta Novosti.rs prenosimo u cjelosti:

Raščića su, pre dva dana, napali su pripadnici islamske veroispovesti, pišu Pljevaljske novine napominjući da im je to nezvanično saopšteno iz Centra bezbednosti Pljevlja.

Isti izvor navodi da je Raščić „povukao prijavu protiv Karovića jer ne želi da ima dalje probleme sa njim“.

Raščić je pre dva dana kazao da ga je grupa momaka napala na političkoj i nacionalnoj osnovi a mediji su od toga napravili senzaciju aludirajući da je napadnut od strane pravoslavnog življa i pristalica partija koje su osvojile vlast u Crnoj Gori.

Čitaj još:   Podnijet zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova- ODUZETI CRNOGORSKO DRŽAVLJANSTVO VESNI BRATIĆ...

Raščić je u pomenutoj izjavi datoj Anteni M kazao: „U Pljevljima svi strahujemo, situacija nije dobra“.

U pomenutoj izjavi rečeno je da je oštećen Raščićev automobil, a tada je izjavio da su mu upućene i psovke i pretnje.

Uvrede su, kako je tada kazao za Antenu M, uglavnom bile na političkoj osnovi, ali i na nacionalnoj.

Takođe iz Socijaldemokratske stranke tada je saopšteno: “Divljački pir “oslobodilaca” iz Pljevalja nije se završio demoliranjem naših prostorija u tom gradu. Ovog puta, izgrednici su otišli korak dalje. Napadnut je častan čovek koji u svojoj političkoj karijeri, kao i u svom životu uopšte, nikad nikog nije uvredio ili povredio, po bilo kom osnovu”.

Nadležni organi trebalo bi da utvrde da li u Raščićevim izjavama i saopštenjima Socijaldemokrata ima elemenata pravne odgovornosti za širenje panike i izazivanje međuverske netrpeljivosti jer je on prilikom napada morao znati ko ga je i zbog čega napao.

Pljevljak Božo Knežević je u sredu prilikom pres konferencije lidera Koalicije „Za budućnost Crne Gore“ u Pljevljima pozvao Raščića da javno saopšti imena napadača s obzirom da postoje informacije da nisu pravoslavci.

Izvor: Novosti.rs

PLJEVLJA: Napadi na SABINU Talović i BELISA Pojatić nikome ne mogu donijeti DOBRO… (video)

Pljevlja: Socijalistička narodna partija Crne Gore osuđuje jučerašnji napad na Read more