IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI UŽAS I SKANDAL: Četnička zastava u Podgorici, orgijanje u Bijelom Polju i Budvi četnika… (foto)

SLAVLJE OPOZICIJE PRETVORENO U NOVE PROVOKACIJE I PRIJETNJE ALI I SKLADU I GRAĐANSKOM I MULTIETNIČKOM MIRU…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak, 04: 09. 2020. 09: 58… NOVI UŽAS I SKANDAL: Četnička zastava u Podgorici, orgijanje u Bijelom Polju i Budvi četnika… (foto)

Dio pristalica opozicije, koje su u ponedjeljak veče više od šest sati veoma bučno slavile izbornu pobjedu, ponovo su ugrozile međuetnički sklad i građanski mir promovisanjem simbola i pjesama kvislinških pokreta u Drugom svjetskom ratu, piše Pobjeda.

Tako je u Podgorici ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u ponedjeljak veče istaknuta crna četnička zastava na kojoj piše “Sa verom u Boga za kralja i otadžbinu“.

Pod tom zastavom su se od 1941. do 1945. godine borili protiv partizana pripadnici Ravnogorskog pokreta Draže Mihailovića.

Da nema govora o “ubačenim provokatorima“, kako to tvrde lideri opozicije, svjedoči i činjenica da po fotografiji koja je objavljena na društvenim mrežama mladići koji poziraju sa tim zastavom su opušteni, nasmijani i uklopljeni u cijeli ambijent.

Neprimjereno ponašanje dijela pristalica opozicije se prenijelo i na ostale gradove pa je tako portal Sandžak objavio video na kome se vide pristalice opozicije kako u Bijelom Polju proslavljaju pobjedu uz pjesmu “Od glave Zete do grada Spuža“ i fotografije Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slobodana Miloševića.

Čitaj još:   SLUČAJ "LAMELA C" i LICEMJERJE VLADE Crne Gore: Da li će nadležni konačno prestati da žmure na MARKA Carevića, nelegalnu imovinu? (foto, video)

Tekst pjesme glasi: “Od glave Zete do grada Spuža / krvavi lanac vojske se pruža / pritisli Srbi turske livade / Turcima u Spuž zadaju jade / A serdar Vule s visoke kule / džeferdar pali, kukaju bule! Leleču Turci, kukaju bule / Oj lele lele, one ga Vule / a serdar Janko sa sabljom maše / Udrite braćo, srpstvo je naše!“

Promocija četničke ideologije vidljiva je bila i u Budvi gdje je u ponedjeljak veče sa razglasa ispred zgrade opštine puštena četnička pjesma “Đedova kokarda“.

“Moj stari đedo, sila je izgled’o, i danas je ljuta zmija, kokarda mu sija. Na njemu je, na njemu je deset ljutih rana, stari četnik, stari četnik željan je megdana”, glasi tekst pjesme koji je odjekivao Budvom.

Nove provokacije u Tuzima

Pristalice opozicije i juče su provocirale građane Malesije. Tako je u mjesnoj zajednici Vranj na električnim stubovima osvanula srpska trobojka sa porukom “Vjera je vječna, vjera je slavna, naša vjera pravoslavna“, navodi se u natpisu na zastavi.

U Vranju je i oskrnavljena crnogorska zastava na način da je oborena zajedno sa stubom na koji je stajala ispred zgrade mjesne zajednice…

Čitaj još:   HABIB, POSTAVIO USLOVE: Koliko treba da obezbjede novca za revanš sa Mekgregorom... (foto)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more