Ublažene mjere za ulazak u Crnu Goru…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

OD DANAS U skladu sa epidemiološkom situacijom u državama okruženja, ublaži uslove ulaska u Crnu Goru rezidenata država regiona državljana koji na kratko putuju u neku od država iz susjedstva…

PODGORICA: Crna Gora, recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 03: 09. 2020. 00: 08… Ublažene mjere za ulazak u Crnu Goru…

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je večeras , na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), da A u skladu sa epidemiološkom situacijom u državama okruženja, ublaži uslove ulaska u Crnu Goru rezidenata država regiona i naših državljana koji na kratko putuju u neku od država iz susjedstva.

Iz država regiona uz negativan PCR, negativan IgM test ili pozitivan IgG test

“U Crnu Goru, kao do sada, moguć ulazak bez dodatnih uslova za rezidente zemalja sa „zelene liste“, dok rezidenti država sa „žute liste“ mogu ući u Crnu Goru uz pozitivan rezultat serološkog testa – antitijela klase IgG, koji je izdat od registrovane laboratorije i KOJI nije stariji od 30 dana”, navode iz NKT-a.

Čitaj još:   BIO JE NAJMISTERIOZNIJI LIK PODZEMLJA SA NAŠIH PROSTROA: Malo se zna o njemu, ali ono što se zna... BOLJE DA SE NE ZNA! (foto)

Rezidenti svih država sa „žute liste“ takođe mogu ući u Crnu Goru i uz negativan rezultat serološkog testa na antitijela klase IgM ALI PRVO uz negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji su izdati od registrovane laboratorije i nijesu stariji od 72 časa.

“Uslov je da lice nije u periodu od 15 dana pred i sami ulazak u Crnu Goru boravilo u nekoj od država sa „crvene liste“ odnosno u nekoj od zemalja iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru”, dodaju oni

Olakšice za rezidente CG koji na kratko putuju u države regije

Olakšan je ulazak crnogorskih rezidenata– državljana Crne Gore i stranaca stalno ili privremeno nastanjenih u našoj zemlji– iz država regiona slučaju da su u tim državama boravili do 48 sati.

Čitaj još:   CRNA GORA: Ublažene mjere, kreće javni i taksi prijevoz, frizerski saloni… (foto)

Tim licima se po povratku u Crnu Goru propisuje mjera zdravstvenog nadzora koja podrazumijeva slobodno kretanje,svakodnevno praćenje simptoma i javljanje nadležnom ljekaru do isteka Rješenja koje je i po povratku izdaje Sanitarna inspekcija.

Nove mjere stupaju na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore što se očekuje večeras…

Izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});