IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FIRENCA: Odlični Zmajevi iznenadili Italiju i osvojili veliki bod… (foto i video)

Zmajevi već u ponedjeljak igraju utakmicu drugog kola Lige nacija protiv Poljske, koja je večeras doživjela poraz na gostovanju kod Holandije (1:0)…

FIRENCA: Svijet, Sport, fudbal, Zanimljivosti, vijesti, petak, 04: 09. 2020. 22: 58… FIRENCA: Odlični Zmajevi iznenadili Italiju i osvojili veliki bod… (foto i video)

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala u Firanci s timom Italijom rezultatom 1: 1 u susretu prvog kola Lige nacija….

Reprezentacije Italije i Bosne i Hercegovine podijelile bodove na stadionu “Artemio Franchi” u Firenci u okviru prvog kola Lige nacija odigravši susret neriješeno 1: 1. Bila je to ujedno prva utakmica selektora Dušana Bajevića i sjajan debi na klupi BiH…

Italija je očekivano od samog početka bila bolja na terenu. Igrao je tim Roberta Mancinija visok presing nad bh. timom koji se nije baš najbolje snalazio u određenim situacijama.

Imala je domaća selekcija dobrih pokušaja. Ipak, nije za Šehića bilo prevelike opasnosti, a od napada naše selekcije vrijedi izdvojiti sjajnu akciju u 28. minuti kada je Višća iz dobre pozicije šutirao preko gola.

Čitaj još:   FAHRO BI HTIO, NIKOM NIJE MIO: "Ja ne znam trebam li skočiti s tornja da bih..."

Do kraja prvog poluvremena selekcija Italije je ponovo pokušala napraviti određeni pritisak, ali nije uspjela doći do željenog gola i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

U nastavku smo međutim vidjeli mnogo bolju utakmicu. Zmajevi su prvi prijetili, Armin Hodžić je pogodio stativu, ali su odmah istom mjerom uzvratili Italijani.

A onda u 57. minuti šok za domaći. Sjajna akcija je to bila bh. tima, a Edin Džeko je na pravom mjestu za prednost od 0: 1…

Očekivano, Italija je potom krenula po izjednačenje i do njega su sretno došli u 68. minuti. Sensi šutira, lopta pogađa Šunića i vara Šehića za 1: 1…

Potom je Italija imala ogromnu šansu preko Belottija, Šehić brani i spašava nas, a zatim je krenula i nervoza domaćih koji su dobili nekoliko žutih kartona.

Višća je u 83. minuti imao dobar šut, brani Donnarumma, Dušan Bajević sa druge strane dobro zatvara italijanske napade i na kraju reprezentacija Bosne i Hercegovine uspijeva osvojiti jedan bod. 

Ovo je bio debi Dušana Bajevića na klupi Zmajeva…

Čitaj još:   BAKIR Izetbegović o smrti američkog senatora McCaina: BiH izgubila velikog prijatelja...

izvor iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more