IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KUHA SE U CRNOJ GORI: Večeras skup u Podgorici, političari najavljuju incidente s tragičnim posljedicama… (foto)

Za večeras u 19 sati u centru Podgorice u Crnoj Gori najavljen je javni skup, a kao organizatori najavljene su “crnogorske patriotske organizacije”.

U saopćenju se ne navodi nijedno ime niti konkretna organizacija koja stoji iza skupa. Postavljanje bine za navedeni skup je počelo sinoć.

Kako prenose Vijesti, iz Uprave policije danima ne odgovaraju na pitanje da li je skup u Podgorici prijavljen.

Takođe nije odgovoreno na pitanje da li je odobren i ko je prijavio skup.

“Vijestima” nije odgovoreno ni da li će policija, eventualno, kako je to uradili prije dvije sedmice, blokirati ulaze u Podgoricu, zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti.

Organizatori skupa “crnogorske patriotske organizacije” poručile su da će se vidjeti “gospodska, patriotska, evropska Crna Gora”.

Iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” su saopćili da imaju informacije iz bezbjednosnih struktura da na “Patriotskom skupu” na Trgu nezavisnosti može doći do incidenata sa “tragičnim posljedicama”.

Čitaj još:   IMAJU LI RAKIJE, DA SVRATIMO...

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT), na prijedlog Instituta za javno zdravlje od 1. septembra dozvolilo je povećan broj građana na javnim priredbama i kulturno-umjetničkim manifestacijama u odnosu na ograničenje za ostale skupove.

Tako je, kako je pojašnjeno iz Vlade, omogućeno okupljanje do 100 osoba radi održavanja javnih priredbi i drugih kulturno-umjetničkih manifestacija i festivala na otvorenom javnom mjestu i do 50 lica na zatvorenom javnom mjestu uz obavezu organizatora da obezbijedi – održavanje priredbe bez mogućnosti stajanja, poštovanje fizičke udaljenosti od najmanje dva metra između lica, koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom, prilikom dolaska na mjesto održavanja manifestacije, pišu Vijesti.

izvor: vijesti.me

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more