IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUPER HABERI: Palestina najavila prekid odnosa sa zemljama koje otvore ili premjeste ambasade u Jerusalem…(foto)

Poziv svim državama da poštuju međunarodno pravo, kršenje prava i sve od strane međunarodnih obaveza nije pokazatelj moći, već slabosti, poručio je čelnik PLO- a Ureykat…

GAZA: Svijet, Ekonomija, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 07.IX,2020… 08: 30… SUPER HABERI: Palestina najavila prekid odnosa sa zemljama koje otvore ili premjeste ambasade u Jerusalem…(foto)

Palestinske vlasti saopćile su da će prekinuti odnose sa svim državama koje budu otvarale ambasade u Jerusalemu ili ih prvo premještali iz Tel Aviva u Jerusalem, javlja Anadolu Agency (AA).

Generalni sekretar Izvršnog odbora a prvo Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Saib Ureykat na Twitteru je objavio to upozorenje, bez da je naveo imena Srbije koja je najavila premještanje prvo svoje ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem i Kosova je najavilo priznavanje Izraela i otvaranje ambasade u Jerusalemu.

“Pozivamo sve države da poštuju međunarodno pravo. Kršenje međunarodnog prava nije pokazatelj moći, već slabosti“, poručio je Ureykat.

Čitaj još:   PROTESTI u Beogradu: Građani gađali zgradu TV Pink jajima i toalet papirom... (foto, video)

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je prije dva dana izjavio da će Srbija preseliti svoju ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalem, a kamere su u Bijeloj kući zabilježile iznenađenje na licu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u trenucima kada je čuo tu informaciju.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je pak saopćio da će Kosovo priznati Izrael i otvoriti ambasadu u Jerusalemu…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more