ODZVONILO: U CRNOJ GORI u ponedjeljak će se znati KO KOSI, A KO VODU NOSI…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prema pisanju regionalnih medija, Državna izborna komisija trebala bi najkasnije do ponedjeljka objaviti konačne rezultata parlamentarnih i lokalnih izbora, koji su održani 30. augusta u Crnoj Gori.

Kako prenosi agencija MINA, portparol DIK-a Mersudin Dautović kazao je da će biti ponovljeni izbori na jednom biračkom mjestu u Petnjici, tačnije da će biti održani u četvrtak.

– Rok za podnošenje prigovora je 72 sata, odnosno nedjelja večer. Nadamo se da neće biti prigovora. U roku od 12 sati, kada isteknu rokovi za podnošenje prigovora, moraju se proglasiti konačni rezultati. Dakle, ponedjeljak ujutro najkasnije ili čak nedjelja večer ukoliko u 20 sati budemo imali informaciju da nije bilo podnešenih prigovora – rekao je Dautović.

Čitaj još:   SENAD ef. HALITOVIĆ izabran za Muftiju SANDŽAČKOG...

Predsjednik Općinske izborne komisije Adis Duraković kazao je da na biračkom mjestu u Petnjici, na kojem će se ponoviti glasanje, ima 427 upisanih birača.

Prema nezvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora, održanih 30. augusta, koalicija “Odlučno. DPS – Milo Đukanović” osvojila je 30 mandata, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, koalicija “Mir je naša nacija” deset, a platforma “Crno na bijelo”, četiri.

Bošnjačka stranka i Socijaldemokrati imat će po tri poslanika, Socijaldemokratska partija dva, a po jednog predstavnika Albanska lista “Nik Đeljošaj – Genci Nimanbegu” i koalicija “Jednoglasno”.

izvor: SB

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});