Još jedan grad u BiH dobija aerodrom: Pogledajte koji je i kako će sve izgledati… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Federalno ministarstvo okoliša i turizma stavilo je na javni uvid prijedlog rješenja o okolišnoj dozvoli za izgradnju aerodroma u…

SARAVEVO: BiH, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 09.09. 20 20… 11: 33… Još jedan grad u BiH dobija aerodrom: Pogledajte koji je i kako će sve izgledati… (foto)

Primjedbe, sugestije i mišljenja na prijedlog rješenja o okolišnoj dozvoli mogu se dostaviti na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma u pisanom obliku u roku od 15 dana, počevši od 3. septembra.

Dozvola se izdaje za kompleks projekta izgradnje aerodroma Bihać, koji obuhvata poletno-sletnu stazu na lokaciji trenutne travnate piste, koja ima dimenzije 2.200×45 metara, sa površinom od 99.000 kvadratnih metara.

Od ostalih elemenata, na aerodromu će se nalaziti još i: okretište, kao onda osnovna staza, sigurnosna površina kraja PSS-a, vozna (rulna) staza, platforma, imaginarne površine aerodroma, i dalje unutrašnja prilazna površina, prijelazne površine, prilazna površina, i odletna površina, površina prekinutog slijetanja, površina prekinutog dijela slijetanja, vizuelna navigacijska sredstva, svjetla, znakovi, na kraju meteorološka oprema, aerodromska ograda i dr. elementi potrebni za neometano odvijanje aviosaobraćaja.

Objekti koji se nalaze u sklopu aerodroma su: zgrada terminala, kontrolni toranj, vatrogasna služba, zimska služba, garaža, radionica, objekt voditelja terminala, nadstrešnica za tank, rezervoari, hangar, kontrola prolaza, energetski blok.

Čitaj još:   ZAHVALNICA MOSTARU, STATUS MAJKE, LANE BIJEDIĆ: Došla iz škole i rekla kako su je pitali šta je ona i da je odgovorila da je Mostarka... (foto i video)

Što se tiče parkinga, na aerodromu je planirano sljedeće:

– autobus 3 parking- mjesta…

– minibus 3 parking- mjesta…

– taksi 14 parking- veeći broj mjesta…

– privatni automobili 70 parking- mjesta…

– privatni i službeni automobil zaposlenika aerodroma 75 parking- mjesta…

izvor iBalkan.net / agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});