IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: ZAVRŠENA MARATONSKA SJEDNICA SKUPŠTINE, Biševac gradonačelnik, Novović zamjenik… (foto)

Nosilac liste “Za evropski Novi Pazar– Rasim Ljajić” Nihat Biševac izabran je na sjednici lokalnog parlamenta za gradonačelnika, Igor Novović iz Srpske napredne stranke za njegovog zamjenika…

NOVI PAZAR: Sandžak, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak…10:09. 20 20… 08: 13… NOVI PAZAR: ZAVRŠENA MARATONSKA SJEDNICA SKUPŠTINE, Biševac gradonačelnik, Novović zamjenik… (foto)

NIHAD Biševac, za čiji izbor je glasalo 27 odbornika, poručio je da će on biti gradonačelnik svih građana Novog Pazara i da će se truditi da taj grad učini boljim mjestom za život.

“Koliko god da je vrijeme krize i suočavamo se sa velikom borbom koju vodi cio svijet protiv korona virusa, trudićemo se da započete projekte završimo i nove započnemo, jer smo to obećali građanima. Novi Pazar mora da postane motor razvoja Sandžaka. Moramo mnogo da radimo neće biti lako, a svi zajedno moramo da doprinesemo oporavku grada, uz pomoć Vlade Srbije, naše dijaspore i prijatelja iz čitavog svijeta”, i to poručio je Biševac.

Ovaj diplomirani ekonomista je na čelu Novog Pazara od 2016. god ranije je bio direktor Sportskog saveza i filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru.

“Naš najveći uspjeh u prethodne četiri godine je i relaksacija političke situacije u Novom Pazaru i stvaranje povoljnog ambijenta koji je i sam doprinio razvoju ovog grada. Po prometu smo među prvih pet gradova u Srbiji i to je ono čemu težimo, ulaganje u Novi Pazar i a to je njegovo privredno i svako drugo uzdizanje”, istakao je Biševac.

On je dodao da su u prethodnom periodu realizovani brojni infrastrukturni projekti u svim delovima grada, da su povećana izdvajanja za obrazovanje, zdravstvo, energetiku, sport, turizam i socijalu.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Dva saobraćajna policajca ostali bez bijelih opasača... (foto)

“Kao što znate, ja sam čovjek kompromisa i čovjek koji uvijek traži i za bolja rješenja ma ko ih ponudio i mislim ima prostora da svi zajedno nađemo zajedničke interese s ciljem poboljšanja uslova života naših sugrađana. U svakom trenutku stojimo na raspolaganju kao gradski službenici, da pomognemo gde možemo, da odgovorimo na pitanja na koja možemo i da podijelimo breme ovog vremena a to sve i sa našim sugrađanima”, poručio je Biševac.

Opozicija nezadovoljna, traže odgovornost za dešavanja tokom epidemije i nove izbore…

Odbornici Stranke pravde i pomirenja(SPP) kritikovali su prvo Biševca tokom sjednice, tražeći njegovu odgovornost zbog a to je “velikog broja preminulih građana Novog Pazara od posljedica izazvanih Covid-19”, a predstavnik te odborničke grupe Admir Muratović je prilikom samog njegovog izbora ćutao za govornicom, rekavši da je “to sve što ima da kaže o Biševcu”.

Enis Imamović iz Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka rekao je da mu je žao što je izvršna vlast izabrana bez utvrđivanja odgovornosti za sve što se dešavalo tokom epidemije.

Čitaj još:   BOŽANA Jelušić: Sigurna sam, da GP URA neće biti u novoj Vladi... (foto)

“Gradonačelnik i njegov zamjenik su mi prijatelji i kao prijatelj a to im savjetujem da se ne prihvatuju te odgovornosti. Trebalo bi raspisati nove lokalne izbore jer sada imamo novu realnost pa bi i novi lokalni parlament oslikavao realno stanje stvari u Novom Pazaru”, dodao je Imamović.

Izvor: Radiostoplus.com

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more