IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dr KON: NARODE BIRAJ- MASKE ILI GROBLJE! (foto)

“Da li su nam važnija masovna veselja ili da držimo zajedno epidemiju pod kontrolom… Da li je značajnije da organizatori svadbi, muzičari, prodavci vjenčanica uspješno rade, da sportski navijači prisustvuju utakmicama, da li su nam važniji masovni skupovi i razni događaji koje volimo i u kojima uživamo ili su nam važniji životi ljudi i čuvanje zdravstvenog sistema Srbije,” upitao je epidemiolog Predrag Kon na svom Fejsbuk profilu.

– Da li su nam putovanja važnija od zdravstvene bezbjednosti? Da li i kada je besmisleno rizikovati zbog okupljanja koja se danas mogu uz malo više volje bezbjedno i jeftinije organizovati online (kongresi, konferencije)? Da li smo u stanju da se kao društvo još više adaptiramo, da država pomogne i onima kojima do sada nije, a objektivno ne mogu zbog epidemije da rade – upitao je Kon zabrinuto. 

Kako Kon tvrdi, treba da se odlučimo oko više stvari a jedna od njih jeste “da li je teže sprovesti mere obaveznog nošenja maski ili svakodnevno sahranjivati preminule od COVID-19”.

Čitaj još:   Dr Kon: Nismo daleko od katastrofe, ako ne zaustavimo virus, onda će on nas...(foto i video)

– A mogli bi zajedno uz mnogo više razumjevanja i solidarnosti samo striktnim sprovođenjem mjera da sprečimo razornost još jednog talasa, pika, povećanja. Da ga bar značajno oslabimo… Zaista zavisi od svih nas. I to neće riješiti pojedinci, vlada, predsjednik… Svi su samo u prilici da pokazuju put, traže i pronalaze izlaz, a rezultat dolazi samo sa postojanjem razumjevanja i solidarnosti – zaključio je Kon.

izvor: direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more