IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS I SKANDAL: Danski rasisti iz grupe Stram Kursa zapalili Kur'an u Stokholma … (foto i video)

Pristalice radikalne desničarske stranke iz Danske Stram Kurs zapalili su Kur'an u glavnom gradu Švedske Stokholmu, a cijeli događaj su emitirali na društvenim mrežama...

ŠTOKHOLM: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak…11: 09. 2020…07: 43… UŽAS I SKANDAL: Danski rasisti iz grupe Stram Kursa zapalili Kur'an u Stokholma … (foto i video)

Članovi iste rasističke partije su podnijeli zahtjev švedskoj policiji da od 12. septembra održe skupove s ciljem paljenja Kur'ana u nekim štokholmskim kvartovima Rinkeby, Fittja, Alby, Husby i Upplansvesby i to u kojima žive pretežno muslimani.

Policija im nije dozvolila te provokativne aktivnosti, pa su to učinili bez dozvole u Rinkebyju.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama se vidi kako izgrednici automobilom dolaze u centar kvarta, pale Kur'an, a potom se udaljavaju s mjesta incidenta.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 7. septembar 2020. godine

I prošlog mjeseca su pristalice partije Stram Kurs i njenog lidera Rasmusa Paludana održale skup i zapalili Kur'an u švedskom Malmeu.

Antirasističke grupe su osudile taj čin, a policija je privela trojicu izgrednika.

Paludenu je na dvije godine zabranjen ulazak u Švedsku, a on je prošle sedmice podnio zahtjev da mu se izda švedsko državljanstvo kako bi mogao posjetiti tu zemlju i zapaliti Kur'an u njoj.

Izvor: agencije Anadolija

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more