IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS Pojavila se još jedna ZARAZNA BOLEST: Panika u Njemačkoj, Vlasti izdale upozorenje! (foto i video)

Vlada u Berlinu je izrazila zabrinutost zbog širenja afričke svinjske kuge u susjednoj Poljskoj i zbog opasnosti prenošenja u Njemačku…

BERLIN: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak…10: 09. 2020…23: 43…UŽAS Pojavila se još jedna ZARAZNA BOLEST: Panika u Njemačkoj, Vlasti izdale upozorenje! (foto i video)

Njemačke vlasti upozorile su da je moguće da je afrička svinjska kuga stigla u tu zemlju, pošto postoji zvaničan slučaj sumnje u pojavu te bolesti a i prvo u pokrajini Brandenburg.

Njemački patolozi uradili obdukciju umrlih i ZAPANJILI svijet: Odgovorili su na najvažnije pitanje o KORONI…

Proteklih mjeseci slučajevi svinjske kuge su pronađeni u zapadnoj Poljskoj, baltičkim zemljama te u Bugarskoj i Rumunjskoj.

Afrička svinjska kuga je bezopasna po čovjeka čak i u slučaju konzumacije mesa zaražene životinje ali je, kako je naglasila ministrica Kloeckner, „u 100 posto slučajeva“ smrtonosna kod svinja, kako divljih tako i domaćih.

Poljoprivredne udruge savezne pokrajine Brandenburg, gdje je pronađena uginula svinja, strahuju od ograničenja i zabrane prodaje svinjskog mesa.

Čitaj još:   PUTIN JE OVO REKAO ERDOGANU: Ovo su uslovi ruskog diktatora za kraj rata... (foto, video)

„Sada je najvažnije spriječiti najgore i spriječiti širenje zaraze na svinje u svinjcima“, rekao je predsjednik Udruge poljoprivrednika Brandenburga Henrik Wendorff.

Savezno ministarstvo poljoprivrede je objavilo kako je u kontaktu s Europskom komisijom, kao i s kineskim vlastima. Kina slovi kao najveći uvoznik svinjskog mesa iz Njemačke.

Protiv afričke svinjske kuge nema ni lijeka niti cjepiva.

Uginula divlja svinja, pronađena na nekoliko kilometara od same njemačko-poljske granice, poslata je na virološko ispitivanje.

Vlada u Berlinu je još u januaru izrazila zabrinutost a i zbog samog širenja afričke svinjske kuge u susednoj Poljskoj i zbog opasnosti i od prenošenja u Njemačku.

Šta se dešava u Njemačkoj?

Izvor Republika

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more