IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPC PREUZIMA VLAST U CRNOJ GORI: Irinej dijeli zadaće… (foto)

Patrijarh je povodom izbora u Crnoj Gori istakao da je volja naroda trijumfovala nad samovoljom pojedinca, kao i da su izbori protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi, saopšteno je danas iz Informativne služba SPC.

Patrijarh Irinej izrazio je nadu tokom razgovara sa liderima koalicije “Za budućnost Crne Gore” Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem da će Zakon o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uperen protiv Srpske pravoslavne crkve, uskoro biti stavljen van snage.Patrijarh je povodom izbora u Crnoj Gori istakao da je volja naroda trijumfovala nad samovoljom pojedinca, kao i da su izbori protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi, saopšteno je danas iz Informativne služba SPC.

Mandić i Knežević su zahvalili srpskom patrijarhu za veliko zalaganje za jedinstvo SPC, a naročito su istakli patrijarhovu ulogu u borbi za jedinstvo srpskog naroda, bez obzira gdje živi.

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić- Portparol DPS- a upozorio kako se najavljuju "autolitije" za 30. avgust... (foto, video)

Oba sagovornika izrazila su zadovoljstvo činjenicom da će do kraja oktobra biti završeni radovi na izgradnji Hrama Svetog Save.

“Time će naš narod dati nemjerljiv doprinos pravoslavnoj duhovnosti i kulturi čitavog čovječanstva, a svaki Srbin i Srpkinja moći time da se ponose”, navodi se u saopštenju, javlja SRNA.

Sastanku je prisustvovao vikar patrijarha episkop remezijanski Stefan.

izvor: slobodnabosna.ba

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more