IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STAMBOL u vaktu i zamanu u vrijeme COVID- 19… (foto galery)

Istanbul, Stambol, Carigrad – godinama već vazi kao jedan od najljepših gradova na svijetu uvijek pa tako i sada, i u ovom korona ludilu. Sa koliko god ga epiteta i metafora opisivali, ovaj grad ih sve nadvisi, prevaziđe, obesmisli i nastavi da hita ka novim. Turski koncept “safe tourism” ispunjava sve.

Uložen je ogroman trud i napor da se osigura socijalna distanca kao i higijena, koja je na maksimalnom nivou u cilju osiguravanja sigurnosti turista i u smještaju i u prijevozu. Dezinfekcijska sredstva na svakom koraku, te obavezna maska.

Maske su mandatorne. Nose ih svi, svuda! Na zatvorenom, na otvorenom i stvarno se svi pridržavaju. Opominju vas ako ih skinete, a da pri tome ne pijete i ne jedete. Narod je dosta odgovorniji za razliku u našoj zemlji. Pridržavaju se svih mjera i pravila.

Skidale smo maske samo kada smo se slikale pazeći da niko nije blizu nas bar na 2m. Sve ostalo je normalno i vjerujemo da nema mjesta panici i odlaganju putovanja sve dok se pazimo i poštujemo mjere distanca/ruke/maska.

Prvi korak – aerodrom, gdje se ne može ući bez maske. Nema kontakta između putnika i osoblja, te je obavezno mjerenje temperature prije ulaska u avion kao i socijalna distanca. U avionu je obavezno popunjavanje formulara kojeg predajete prilikom pasoške kontrole,a on izgleda ovako.

Sve glavne atrakcije i predivni pogledi otvoreni su za sve. I dalje smo uživali u svemu sto Istanbul nudi. Predivan pogled sa Sulejmanije, očaravajuća palata Dolmabahce, Plava Džamija i svi divni pogledi su i dalje tu,naravno uz pridržavanje neophodnih mjera i u skladu sa “novim normalnim”.

Čitaj još:   OVO JE BIO Titov (tajni) plan: Jugoslavija do STAMBOLA na BOSFORU...

Naše saradnice sa puta po Bosforu u vaktu i zamanu koji se rijetko viđa u vrijeme COVID- 19- ADNA I DJIDJA BOJADŽİĆ

http://ibalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more