IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROMJENA LOKACIJE: Zmajevi utakmicu baraža protiv Sjeverne Irske igraće na stadionu Grbavica… (foto)

Susret polufinala baraža za Evropsko prvenstvo između BiH i Sjeverne Irske bit će odigran na stadionu Grbavica, potvrđeno je za bh medije…

SARAJEVO: Svijet, Sport, fudbal, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak …14 :09. 2020. 17: 13… PROMJENA LOKACIJE: Zmajevi utakmicu baraža protiv Sjeverne Irske igraće na stadionu Grbavica… (foto)

Iako je susret trebao biti odigran na stadionu Bilino Polje u Zenici u terminu 26. marta, zbog pandemije koronavirusa prolongiran je za 8. oktobar ove godine.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je zatražio promjenu lokacije zbog toga što samo u razmaku od tri dana Zmajevi igraju domaće utakmice protiv Nizozemske u Ligi nacija i Sjeverne Irske u baražu za Euro, te su željeli na taj način sačuvati teren.

Nakon što je i Nogometni savez Sjeverne Irske pristao na to, UEFA je odlučila uvažiti prijedlog te će se susret baraža za Euro odigrati na stadionu Grbavica. Nizozemce ćemo u Ligi nacija dočekati u Zenici.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Zašto Beograd revizionističku ideologiju punom parom izvozi u Crnu Goru... (foto)

Zanimljivo, ovo će biti drugi duel Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske na stadionu Grbavica. Ove selekcije su se sastale 15. oktobra 2018. godine u Ligi nacija, a Zmajevi su slavili rezultatom 2:0.

Ukoliko Zmajevi savladaju Sjevernu Irsku, u finalu baraža koji je sada na programu 12. novembra bi igrali također na domaćem terenu i to se ide protiv pobjednika duela Slovačka- Republika Irska...

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more