IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DJEVOJKA MONSTRUM IZ SARAJEVA (19) OSUMNJIČENA da je u stanu u zatočeništvu držala dvojicu muškaraca, zlostavljala ih i…

Devetnaestogodišnjakinja koju su pripadnici FUP-a uhapsili jučee u nastavku akcije kodnog naziva Lipa, kako smo već objavili, danas je predata Tužilaštvu KS. Zvanično su saopćeni tek njeni incijali, ali saznajemo da se radi o Arabelli Avdić, koja je odranije poznata policijskim organima.

Avdić je osumnjičena je za nanošenje teških tjelesnih povreda, protivpravno lišenje slobode i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. 

Iz Tužilaštva su precizirali da je osumnjičena djevojka u maju ove godine u stanu na Alipašinom Polju protivzakonito postupala, odnosno ograničila je slobodu kretanja dvojici muškaraca, potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila im povrede nožem.

Prilikom prilikom pretresa stana koji koristi na području sarajevske Općine Novi Grad pronađeni su heroin, amfetamin, kanabis, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Arabela Avdić je hapšena i u decembru prošle godine zajedno sa 25-godišnjim Semirom Zornićem zbog sumnje da su pokušali provaliti u Konzum na Koševskom Brdu.

Čitaj još:   Hasan Dudić postao član profašističke Srpske desnice koju vodi RADIKAL, nasilnik Miša Vacić...

Policija je, naime, nakon prijave da neko pokušava provaliti u prodavnicu izašla na mjesto događaja i zatekla provalnički par na djelu. U blizini je nađen i Renault Scenic, kojim su se dovezli, a koji je, kako se ispostavilo, ukraden na području Ilidže. U tom automobilu nađeno je 14 paketića marihuane i paketić spida, a Avdić je rekla da je droga njena. Istrgom je utvrđeno da je Zornić Renault ukrao u ilidžanskom naselju Otes početkom novembra. Nakon saslušanja u policiji, njih dvoje su tada, uz prijave zbog teške krađe, pokušaja teške krađe, te posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, predati Tužilaštvu, piše Oslobođenje.

No, Avdićeva je ubrzo puštena na slobodu jer je Općinski sud prihvatio prijedlog odbrane, a Zorniću je određen jednomjesečni pritvor.

izvor: SB

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more