IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA NEWSWEEK KOJI JE OHLADIO DODIKA: Korona ubila “jednog od najvećih zločinaca u historiji Evrope”… (foto)

UGLEDNI List navodi da je Krajišnik PRVO primljen u bolnicu 29.augusta a s upalom pluća i da je bio priključen na respirator…

BANJA LUKA:Regija,Zanimljivosti, vijesti, srijeda,16. 09. 2020. 07 08… BRAVO ZA NEWSWEEK KOJI JE OHLADIO DODIKA:Korona ubila”jednog od najvećih zločinaca u historiji Evrope”… (foto)

Ugledni američki “Newsweek” prenio je u utorak vijest o smrti Momčila Krajišnika, naslovljen po izjavi koju je jučer član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić dao za medije – “Koronavirus je ubio ‘jednog od najvećih zločinaca u historiji Evrope.”

Tekst autora Soo Kima citira saopćenje Univerzitetskog kliničkog centra a iz Republike Srpske o Krajišnikovoj smrti te prenosi detalje koje je objavila a i agencija Associated Press s komentarom Komšića, koji je rekao da Krajišnik  “ostati zapamćen kao jedan od potpisnika jedne genocidne politike.”

“Newsweek” je podsjetio čitaoce na proces u Haagu kojem je Krajišnik osuđen za zločine tokom rata u Bosni i Hercegovini te objavio i izjave člana Predsjedništva Milorada Dodika, koji je nazvao prvo Krajišnika “velikim patriotom.”

List navodi da je Krajišnik primljen u bolnicu 29. augusta s upalom pluća i da je bio priključen na respirator.

Čitaj još:   Muratović: Ne možete da obezbijedite sredstva za rad policije, časno je da Sekulović podnese ostavku... (foto i video)

I drugi strani mediji kao što su “ABC News” i turski “Daily Sabah” sami su prenijeli članak agencije Associated Pressa danas o smrti Momčila Krajišnika.

izvor agencije

BAKIR, OHLADIO DODIKA: “Ništa u Bosni i Hercegovini NIJE SRPSKO, osim…”

DANAS JE Lider SDA rekao komentarišući jučerašnju izjavu člana državnog Read more

ZAŠTO SE GRAĐANI PLAŠE: Ostalo je da popovi počnu da pišu školske programe… (foto i video)

Građani se plaše vjerskog, ideološkog uticaja među najmlađom populacijom , Read more

PARIZ: Opljačkana čuvena draguljarnica, ukraden nakit vrijedan više od dva miliona eura… (foto)

Pariška draguljarnica Chaumet u blizini avenije Champs-Élysées opljačkana je, a Read more