IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UHAPŠENI Prijepoljci, uzeli 3 miliona… (foto)

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije,,,

ČAČAK / PRIJEPOLJE: Srbija, Crna Hronika , Zanimljivosti, vijesti, srijeda…16.09.2020..21: 28… UHAPŠENI Prijepoljci, uzeli 3 miliona… (foto)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su M. T. (1973) i A. T. (1977) iz Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili isti uz krivična djela prevara u obavljanju privredne djelatnosti i oštećenje tih povjerilaca.

M. T. se sumnjiči da je kao faktički vlasnik preduzetničke radnje prvo iz Prijepolja, u kojoj je odgovorno lice A. T, nabavio dizel gorivo sve od jednog preduzeća iz Čačka, kao i da im je za isporučene ove derivate i isplatio samo dio ugovorene sume.

Takođe, M. T. se sumnjiči da je sa jednim preduzećem Nova Varoš ugovorio prevoz robe, a da im pritom u potpunosti nije isplatio iznos za tu uslugu.

Čitaj još:   CETINJE: Amfilohije odbio da se testira na koronu... (foto i video)

M. T. i A. T. su, kako se sumnja, da bi izbjegli plaćanje ovim preduzećima i da su prodali imovinu radnje, a radnju zatvorili.

Sumnja se da su, na ovaj način, preduzeće iz Čačka oštetili za više od 2,6 miliona dinara, a preduzeće iz Nove Varoši više od 450.000 dinara i sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u ovom iznosu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će a uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, navodi se u saopštenju MUP…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more