IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN ABAZOVIĆ: Otvoreno o budućem Premijeru i u kojoj ulozi vlasti vidi sebe… (foto i video)

DRITAN Abazović je, gostujući na RTCG, tim povodom rekao prvo da nije ni bilo dogovora, već da je to njegov lični stav…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda…16.09.2020… 22: 28…DRITAN ABAZOVIĆ: Otvoreno o budućem Premijeru i u kojoj ulozi vlasti vidi sebe… (foto i video)

Nosilac liste„Crno na bijelo“ lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, izjavio je da ne bi imao ništa protiv da nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić bude mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore…

Abazović je, gostujući na RTCG, tim povodom rekao da nije bilo dogovora, to je sad već to njegov lični stav.

„Imamo Glavni odbor partije u petak, pa ćemo tu donijeti i neke važne odluke, ali meni lično prihvatljiv je profesor Krivokapić bi i za novog premijera“ istakao je Abazović. Dritan Abazović je rekao da pregovori o imenovanju kandidata za novog predsednika Skupštine protiču a sve iznad njegovih očekivanja i izrazio nadu da će kandidat biti poznat do 23. septembra.

DRITAN Abazović je naveo da je Krivokapić pozitivno lice koje se pojavilo u izbornoj kampanji.

„Želim da vidim čoveka sličnih kvaliteta, intelektualnih i moralnih na čelu svih institucija. Da li je to realno, ne znam“, kazao je Abazović, i dodao da ne bi bilo fer da ima nešto protiv takvog koncepta.

Na pitanje da li je moguće da se nađe na mJestu potpredsjednika Vlade, da je Dritan Abazović istakao da svoju ulogu vidi više u parlamentu.

Ako je dio kompromisa, „mogu da se rotiram i da ne budem u parlamentu“, dodao je on.

Čitaj još:   PODGORICA Hitno saopštenje Ambasade SAD: Amerika, će da interveniše u Crnoj Gori... (foto)

Ocijenio je da presudan uticaj na rezultat nedavno održanih izbora u Crnoj Gori nije imala Srpska pravoslavna crkva, već loša politika i Demokratske partije socijalista.

DRITAN Abazović je rekao da ne spori da je crkva imala uticaja na izbore, ali i dodao da je „DPS pravio toliko loših i stupidnih poteza, kao da su to oni namerno radili“.

„Ne može da traži krivca u bilo kome, pa ni u mitropolitu Amfilohiju Radoviću. Oni su poraženi već 2016. godine, vodili su lošu ekonomsku politiku i to su građani morali da primjete“, rekao je Abazović.

Na pitanje da li je nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić na tu poziciju predložen od strane crkve, Abazović je odgovorio da ne misli da je Krivokapić „bilo čija marioneta“ i da misli da je u pitanju „čovjek na mjestu“ i tolerantna osoba, prenijele su „Vijesti“.

„Ne želim da ulazim u to da li ga je neko postavio, kako sam čuo i sam za sebe, tako sam čuo i za njega“, kazao je Abazović, upitavši zašto je problem „što je čovjek vijernik“.

Sekularnu državu je, kako je kazao, pokušao da naruši DPS,najavama da oni žele da osnivaju crkvu.

„Mislim da je to narušavanje ustavnog koncepta sekularne države“, kazao je Abazović.

On je istakao da je uvjeren da će u Crnoj Gori da ojačaju proevropske snage i ocijenio da će veliki broj građana koji su podržavali DPS da podrže pokret URA, neku drugu, ili eventualno novu partiju.

Abazović je kazao kako je hitno potrebno raditi na ekonomskoj stabilizaciji a ali i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Čitaj još:   DRITAN JE NESOJ- može doći samo pognute glave u SREBRENICU...

„Ono što je radio RTCG je zastiđe i antidemokratija. Njima bi pozavidio ali i Pinku koliko su bili antidiskriminatorski. Nadam se da ovo moje poslednje gostovanje na ovakvom Javnom servisu. Ovo je televizija u koju nismo čak ni pozvani tri godine… nadanm se da se od dna može ići gore”, rekao je sve to DRITAN Abazović.

Poručio je i da bi menadžmentu RTCG-a najbolje bilo da podnese ostavke…

Izvor Cdm.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more