IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IDU CRNE PROGNOZE STRUČNJAKA WHO- a: Život bi se mogao vratiti u normalu tek… (foto)

Zdravstveni službenici trenutno žele da se u svemu kontroliše koronavirus koji prouzrokuje Covid-19, umjesto da ga eliminišu u ovom trenutku…

LONDON: Svijet, rece, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak…17.09.2020… 10: 18…  IDU CRNE PROGNOZE STRUČNJAKA WHO- a: Život bi se mogao vratiti u normalu tek… (foto)

Tek 2022. godine svijet može početi da razmišlja o povratku u život prije Covida-19, rekla je dr. Soumya Swaminathan, naučnica iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u Genevi.

“Govorimo o 2022. godini tako da ćemo još dugo morati da održavamo iste mjere koje se trenutno primjenjuju, a koje uključuju održavanje fizičke distance, nošenje maski i održavanje redovne higijene”, rekla je dr. Soumya Swaminathan obraćajući se novinarima tokom virtuelnog sastanka koji je organizovala Fondacija Ujedinjenih naroda…

“Te mjere morat će da se nastave i kada budemo imali vakcinu i kada započnemo vakcinaciju, jer nam je potrebno da 60 do 70 odsto populacije stekne imunitet prije nego što dramatično smanjenje prijenosa ovog virusa bude bilo vidljivo”, rekla je naučnica.

Čitaj još:   TRESE SE TLO POD NOGAMA - TRI UDARA ZA POLA SATA Serija zemljotresa u Turskoj, STRAHUJE se od NAJGOREG

“Također, ne znamo koliko dugo će ove vakcine štititi – to je drugi veliki znak pitanja: Koliko dugo traje imunitet? I moguće je da će vam  biti potreban “pojačivač””.

Ona je dodala da zdravstveni službenici trenutno žele da kontrolišu koronavirus koji prouzrokuje Covid-19, umjesto da ga eliminišu u ovom trenutku.

Iako je vremenski slijed i dalje neizvjestan i teško ga je predvidjeti, a ja i„mislim da se može reći da bismo tek 2022. godine mogli da počnemo da razmišljamo o povratku u normalan život, u stanje prije Covida-19”, rekla je dr. Soumya Swaminathan dodala ne misli da koronavirus postati sezonski virus kako vrijeme bude odmicalo. Umjesto toga, svi bi mogli očekivati da ćemo vidjeti”uspone i padove” u broju zaraženih.

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more