IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bivši Liberal: VIDE LI DRITAN i URA DALJE OD NOSA… (foto)

Živković piše da je Građanski pokret URA, kao čist građanski koncept koji a on počiva isključivo na glasovima procrnogorskog najsvjesnijeg građanskog biračkog tijela dobio priliku da bira između više varijanti, najbolju za Crnu Goru i za sebe naravno…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 20.09. 2020 18: 29… Bivši Liberal: VIDE LI DRITAN i URA DALJE OD NOSA…

Bivši predsjednik Liberalne partije Miodrag Živković ocijenio da je nakon parlamentarnih izbora Građanski pokret URA dobio priliku da bira između više ponuđenih varijanti, najbolju za Crnu Goru za sebe da se saradnjom sa desničarskim i klerofašističkim snagama odlučio za sopstveno nestajanje.

“Godinama sam priželjkivao izborni rezultat u kojem DPS i sa svojim koalicionim partnerima neće imati dovoljnu većinu za samostalno pa i vladanje. Iskreno sam to želio znajući dobro sve slabosti same njihove vladavine, pogubne za razvoj i napredak Crne Gore. Takav scenario se ostvario na ovim izborima i svi su izgledi da će se povoljno stvorena situacija iskoristiti na naopak i pogrešan način”, napisao je on na svom Facebook profilu.

Živković piše da je Građanski pokret URA, kao čist građanski koncept koji počiva isključivo na glasovima procrnogorskog najsvjesnijeg građanskog biračkog tijela dobio priliku da bira između više ponuđenih varijanti, najbolju za Crnu Goru i za sebe naravno.

Čitaj još:   VIC DANA: Đetić, predao molbu za posao dostavljača, a onda mu je stigla čudna SMS poruka… (foto)

“Bez velike političke pameti nije bilo teško zaključiti da se neophodne demokratske reforme ne mogi izvesti sa antireformskim, dogmatskim, desničarskim i klerofašističkim snagama. I djeca bi znala da ne možete reformisati svoju zemlju sa onima koji žele njen nestanak. Upaljenu kuću niko ne gasi sa “palikućama”. I umjesto da je URA stvar uzela u svoje ruke, tu političku cijenu je mogla naplatiti na oba suprotstavljena politička pola, odlučila za saradnju krajnje neprirodnim “saveznikom”, osuđujući Crnu Goru na zebnju, neizvjesnost i strah, a sebe na siguran nestanak sa propašću ovog projekta”, istakao je Živković.

Prema njegovim riječima umjesto da pomogne Crnoj Gori i sebe brzo ojača jer njeno prirodno biračko tijelo u političkom prostoru onih koji žele svoje dobro ovoj zemlji, URA se odlučila za sopstveno nestajanje sa istekom roka suludog projekta u koji je sebe uložila.

“I svi se pitamo zašto? Zato što strast često zna da zavede. Lična ili pa bilo koja mržnja nikada nije dobar saveznik za donošenje značajnih i racionalnih odluka jer ta vrsta negativnog adrenalina suzi i sputa im razum da ne vidite dobra rješenja, pa i kada vam se nalaze ispred ili i nosa. Ovo mi najviše liči na onu narodnu izreku “ubiše vola zbog kila mesa”, zaključio je Živković.

izvor Cdm.me

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Još DEVET lica kršilo mjere u borbi protiv KORONA VIRUSA
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more