RASIM LJAJIĆ otkrio ZBOG ČEGA nakon 20 godina NAPUŠTA ministarsku poziciju u VLADI Srbije…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić potvrdio je da poslije 20 godina napušta ministarsku poziciju.

Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije, rekao je da neće biti ministar u novoj vladi Srbije.

“Postoji više razloga, a dva su ključna. Prvi je činjenica da sam još prije dvije godine to najavio i nekoliko puta poslije ponovio. Drugi razlog su učestale optužbe mojih političkih oponenata i ovdašnje opozicije da sam u svakoj vladi i da sam vječiti ministar”, rekao je Ljajić za list Blic.

On je naveo da je jedan od rijetkih ministara koji je izašao iz Vlade, a da nije otjeran, koji se ministarskog mjesta odrekao bez ikakve afere.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Požar, gori objekat u industrijskoj zoni... (foto i video)

“Dušebrižnici su čak izbrojali i broj dana koji sam proveo u Vladi. A ja sam jedan od rijetkih ministara koji je izašao iz Vlade a da nije otjeran, koji se odrekao ministarskog mjesta bez ikakve afere, i napustio poziciju uprkos nikad boljim rezultatima koje smo ostvarili na posljednjim izborima, posebno u Sandžaku. Svi ti kritizeri svjesno zaboravljaju da sam ovoj u zemlji radio najteže poslove koje su drugi izbjegavali da rade, kao što su Hag, Kosovo, jug Srbije i nigdje suštinski nisam napravio nijednu veliku grešku. Ispade da je glavni problem u zemlji što sam ja član skoro svih vlada od 2000. godine”, rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da ima ko će da ga odmijeni, ali detalje nije mogao da otkrije.

Čitaj još:   “KRIVICA VOLONTERA”: ŠTA SE TAČNO KRIJE IZA ZABRANE ULASKA U NOVOPAZARSKU BOLNICU...

“Ne mogu još da govorim o konkretnim imenima iz prostog razloga što još nismo definisali koji će tačno resor pripasti SDP-u Srbije”, naveo je Ljajić.

Kada je riječ o tome čime će se baviti u budućnosti, Ljajić je rekao kako ima mnogo planova, a posebno će se posvetiti jačanju stranke i razvoju njene infrastrukture.

izvor: SB

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});