IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RASPISANA POTJERNICA: MAFIJA NE PRAŠTA, UBIJEN ZBOG VELIKE KOLIČINE KOKAINA… (foto)

Sužava se istraga, ovo su MOTIVI surove likvidacije!!!

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 22 .09. 2020…22: 19…RASPISANA POTJERNICA: MAFIJA NE PRAŠTA, UBIJEN ZBOG VELIKE KOLIČINE KOKAINA… (foto)

Milivoje L. (50), ugostitelj iz Bosanske Gradiške, za kojim policija traga zbog sumnje da je 13. septembra podmetnuo bombu pod BMW X5 i da je i ubio Strahinju Stojanovića (30) i najverovatnije je u Beograd došao po zadatku i da izvrši likvidaciju. Za njim je danas, saznajemo, raspisana Interpolova poternica.

Istražitelji još provjeravaju motiv ubistva, kao da li je Milivoje L. bio plaćen za likvidaciju.

Mogući motivi

– Istraga o mogućim naručiocima i motivu zločina zasad ide u dva ta pravca. Prvi se odnosi povezanost Stojanovića sa ubistvom advokata Luke Bojovića Dragoslava Miše Ognjanovića.Drugi pravac istrage ide u smijeru samo jedne kriminalne grupe iz Beograda, s kojom je navodno Stojanović ušao u sukob zbog dva kilograma kokaina- otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, pojavile su se informacije da je i sam Stojanović prevario jednu narko- grupu za drogu i da mu oni to nisu oprostili.

Stojanović je meta bombaškog napada bio i 2018, ali je tada pukom srećom a jer je zaboravio mobilni telefon u stanu, preživio eksploziju automobila, u kom je bila njegova tadašnja djevojka, mis Marbelje.

Zasad nema informacija koje ukazuju da je pokojni bio u direktnom sukobu sa Milivojem L., koji ima prebivalište i u Srbiji, ali na toj adresi ne boravi se i već 14 godina. Sve ukazuje na to da je angažovan za likvidaciju, kao neko ko dobro barata eksplozivnim napravama – dodaje on.

Čitaj još:   KENANA Strujić Harbić: Manjine na udaru kao nikad do sada... (foto)

SUKOB S BOJOVIĆEM Sumnja se da mu je ubio advokata

Strahinja Stojanović je pred prvi bombaški napad, koji je preživio 2018, god doveden u vezu s likvidacijom advokata Luke Bojovića Dragoslavom Mišom Ognjanovićem. Navodno, bio je u dobrim odnosima sa Milošem Delibašićem , koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog toga je i bio pripadnik kriminalne grupe koja ubila Bojovićevog brata Nikolu, kao Stojanovićevog kuma Miloša Vidakovića. Tokom suđenja, jedan optuženi je priznao da je Vidakovićevo je ubistvo naručio upravo Stojanović i da je zauzvrat on za njih trebalo i da se ubije Bojovićevog prijatelja Luku Đurovića. Đurović je, međutim, nastradao u saobraćajnoj nesreći.

U prilog ovoj tvrdnji ide i to što je eksplozivna naprava imala matice, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova.

One se koriste kako bi se povećalo razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio – potvrđeno je i iz tužilaštva.

Auto- plac paravan

U eksploziji, koja se dogodila na Novom Beogradu, podsjetimo, lake povrede zadobila je i Stojanovićeva djevojka, Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45).

Ona je na saslušanju potvrdila da se poslednjih šest mjeseci nije ona ni odvajala od ubijenog, tvrdeći da nije uplašen za sopstvenu bezbjednost i da se nije skrivao, niti je imao obezbjeđenje. Navodno, rekla je da se on i bavio uvozom automobila.

Sumnja se da je auto-plac bio paravan za ono čime se zaista bavio, a to je on trgovina drogom. U tom “poslu” sigurno je stekao veliki broj neprijatelja to zaključuje sagovornik medija.

Čitaj još:   DARKO Šuković: Zapadne diplomate napokon shvataju ko je DRITAN Abazović i šta Vučić radi Crnoj Gori... (foto, video)

Inače, osumnjičeni Milivoje L.kako je pisao jedan dnevnik, navodno se dovezao električnom biciklom do garaže na Novom Beogradu, postavio eksploziv pod džip, a potom posmatrao njegovo kretanje,kako bi on sve aktivirao napravu. Bicikl je potom bacio u Savu, kao je sumnja, odmah i pobjegao...

izvor kurir.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more