IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PAZITE I BUDITE SPREMNI NA DRASTIČNU PROMJENU VREMENA: U nedjelju se očekuje PRVI SNIJEG! (foto)

PRVO BI Do petka vrijeme ostaje promjenjivo uz kiše, ponajviše na jugu i jugozapadu zemalja u regionu na jugu Evrope i na Balkanu…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 23 .09. 2020…13: 19… PAZITE I BUDITE SPREMNI NA DRASTIČNU PROMJENU VREMENA: U nedjelju se očekuje PRVI SNIJEG! (foto)

U središnjim i istočnim krajevima regiona juga Evrope djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, prema kraju dana uz rijetke pljuskove.

Na jugu Evrope i u Hercegovini i u predjelima uz njega promjenljivo biće to do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a da to lokalno je moguća i obilnija oborina.

Vjetar većinom umjeren, na visina i u planinskim predjelima i jak južni i jugozapadni, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak.

Maksimalna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26 °C, u Slavoniji malo viša.

srijeda, 23.09.2020. godine
Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Mada će vremenske će prilike biti bez izrazitih oscilacija, povremeno jače strujanje toplijeg zraka i povećana naoblaka, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, ali i glavobolje. Noćni i jutarnji sati biće svježiji i ugodniji. Učesnicima od danas u saobraćaju preporučujemo oprezniju vožnju.  

Čitaj još:   SVAKI DAN JELA PO ČEHNE BIJELOG LUKA: Desila su se ove stvari...

Meteorolog N1 Daniel Bihar donosi prognozu za naredne dane u Bosni i Hercegovini u kojoj se navodi kako uskoro možemo očekivati i snijeg.

Kako ističe Bihar, do petka vrijeme ostaje promjenjivo uz kiše, ponajviše na jugu i jugozapadu zemlje.

Od petka ujutro pristiže zahlađenje uz vlažan zrak, koji će donijeti obilnu oborinu, pa čak i snijeg na vrhovima planina.

Uz jaku južinu i kišu, zahladit će u prosjeku za osam stepeni, stoga će a to su maksimalne temperature za vikend biti od 10 do 18.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more