Mogući lokalni pljuskovi… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. povremeno su i mogući lokalni pljuskovi…

ISTANBUL: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 24 .09. 2020…08: 59… Mogući lokalni pljuskovi… (foto)

Period do 06.10.2020. Sa novom sedmicom počinje nestabilnije razdoblje uz povremenu kišu, obilniju na jugu. Promjenu donosi topao i vlažan zrak koji u naše krajeve pristiže sa jugozapada. Do 27. septembra kiša se očekuje a i skoro u svim krajevima zemlje, najmanje na sjeveroistoku, a najviše na krajnjem jugu. Obilnije padavine moguće su tokom idućeg vikenda 26. i 27. septembra.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni.

Čitaj još:   LJUBLJANA, SNUPI JUNAK DANA: Izvukao dječaka (13) iz zapaljene kuće, sam stradao...

četvrtak, 24.09.2020. godine
Nešto ugodnije u odnosu na protekli dan. Mada će još uvijek preovladavati promjenljivo vrijeme, opšta slika će biti ljepša, obzirom na duže stabilnije periode, izraženije u Bosni. Uz Umjerenije temperature i slabljenje juga, tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se djelimično umanjiti.  

U Sarajevu je vrijeme djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13, a najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni Celzijusa.

U petak se i očekuje i to pretežno oblačno vrijeme s kišom. Prognozira se uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. U ostatku zemlje veći dio dana slabija kiša. Više dnevne padavina od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najniža jutarnja temp zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni.

Čitaj još:   Presjednica Vlade Brnabić sa saradnicima TESTIRANA na KORONU... (foto)

U subotu se očekuje se oblačno vrijeme s kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH)…

http://ibalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});