KAKO BI IZGLEDALA Dostava namirnica DRONOVIMA: Ovako bi sve to moglo se desiti! (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Od nedavno testiraju dronove koji su za dostavljanje namirnica u američkoj državi Sjeverna Karolina…

KAROLINA: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti subota…26. 09. 2020…21: 49… KAKO BI IZGLEDALA Dostava namirnica DRONOVIMA: Ovako bi sve to moglo se desiti! (foto i video)

Dronovi mogu da lete brzinom od 50 kilometara na čas i da prelete bar i do 10 kilometara u jednom letu. Pogledajte kako to izgleda.

Kompanija Walmart Inc WMT.N u srijedu je saopćila da će započeti sa pilot-projekat za dostavu namirnica i proizvoda za kućanstvo putem automatiziranih dronova.

Ovo radi u saradnji s kompanijom isporuku Flytrex, sve u svrhu povećanja broja isporuke u maloprodaji.

Testiranje bi trebalo započeti u srijedu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini, a bespilotne letjelice kontrolirane putem clouda će podizati i ostavljati odabrane predmete.

Čitaj još:   Turska, uvodi nove mjera na sprečavanje širenja zaraze koronavirusom... (foto)

“Svjesni smo da će proći određeno vrijeme dok ne budemo svjedočili sa milionima paketa koji su isporučeni dronom jer sve ovo i dalje djeluje kao naučna fantastika”, kazao je Tom Ward iz Walmarta.

Kompanija je ovih dana zbog pandemije koronavirusa proširila svoje usluge i unaprijedila segment dostave, pošto su kupci oprezni po pitanju zaraze pa se zbog toga prije odlučuju na online kupovinu i dostavu.

Online prodaja na američkom području Walmarta se udvostručila u drugom kvartalu, a kompanija je i ranije istraživala mogućnosti dostave putem autonomnih vozila. Tako se Walmart odlučio za sauradnju s Ford Motor Co F.N, te kompanijama Gatik i Neuro koje se bave autonomnim vozilima…

Čitaj još:   Vic dana Đuro i Vila na Sveti Stefan...

Izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});