IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAKO BI IZGLEDALA Dostava namirnica DRONOVIMA: Ovako bi sve to moglo se desiti! (foto i video)

Od nedavno testiraju dronove koji su za dostavljanje namirnica u američkoj državi Sjeverna Karolina…

KAROLINA: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti subota…26. 09. 2020…21: 49… KAKO BI IZGLEDALA Dostava namirnica DRONOVIMA: Ovako bi sve to moglo se desiti! (foto i video)

Dronovi mogu da lete brzinom od 50 kilometara na čas i da prelete bar i do 10 kilometara u jednom letu. Pogledajte kako to izgleda.

Kompanija Walmart Inc WMT.N u srijedu je saopćila da će započeti sa pilot-projekat za dostavu namirnica i proizvoda za kućanstvo putem automatiziranih dronova.

Ovo radi u saradnji s kompanijom isporuku Flytrex, sve u svrhu povećanja broja isporuke u maloprodaji.

Testiranje bi trebalo započeti u srijedu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini, a bespilotne letjelice kontrolirane putem clouda će podizati i ostavljati odabrane predmete.

“Svjesni smo da će proći određeno vrijeme dok ne budemo svjedočili sa milionima paketa koji su isporučeni dronom jer sve ovo i dalje djeluje kao naučna fantastika”, kazao je Tom Ward iz Walmarta.

Kompanija je ovih dana zbog pandemije koronavirusa proširila svoje usluge i unaprijedila segment dostave, pošto su kupci oprezni po pitanju zaraze pa se zbog toga prije odlučuju na online kupovinu i dostavu.

Čitaj još:   BUDVA- ODLUKA SUDA ZA PREKRŠAJE: Sarajliji 15 dana zatvora zbog nezaustavljanja na znak “Stop”... (foto)

Online prodaja na američkom području Walmarta se udvostručila u drugom kvartalu, a kompanija je i ranije istraživala mogućnosti dostave putem autonomnih vozila. Tako se Walmart odlučio za sauradnju s Ford Motor Co F.N, te kompanijama Gatik i Neuro koje se bave autonomnim vozilima…

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more