IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NASER ORIĆ: NIGDJE NA SVIJETU OSIM U SREBRENICI DŽELAT NE VLADA NAD ŽRTVOM

Nigdje na svijetu dželat ne vlada nad žrtvom, osim u Srebrenici. Nadam se da će se to promijeniti nakon 15. novembra – kaže za Faktor Naser Orić.

Komandant odbrane Srebrenice ističe da smo posljednjih dana svjedoci brojnih nečasnih radnji koje za cilj imaju da kandidat probosanskih stranaka Alija Tabaković ne bude izabran za načelnika.

– Na sve načine treba spriječiti izborne krađe. U Srebrenici se mora vidjeti bošnjačko jedinstvo. Moramo na pravi način odgovoriti na sve mutne radnje koje se pripremaju. U ovom slučaju Bošnjaci se moraju osloniti sami na sebe. Međunarodna zajednica je Srebrenicu izdala nekoliko puta. Posljednji put prije nekoliko dana kada je podignut spomenik u Srebrenici. Simbolika ovog spomenika je jasna i malom djetetu. Žele se izjednačiti žrtve i zločinci. To je još jedna veleizdaja međunarodne zajednice u našoj zemlji. Srebrenica je simbol stradanja i to niko nikada neće moći negirati, mada pokušavaju na sve načine – kaže Naser Orić.

Čitaj još:   Istoričar, propovjednik i perjanica velikosrpske internacionale "srpski svet": Bi da obnovi crnogorsku državnost... (foto)

izvor: faktor.ba

SKANDAL: U BEOGRASKOJ COVID BOLNICI KNJIGE U KOJIMA SE NEGIRA GENOCID U SREBRENICI

Više organizacija za zaštitu ljudskih prava zatražilo je od Ministarstva Read more