IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BARCELONA: Policije udarila po balkanskoj bandi od 30 članova koju je predvodila Srpkinja… (foto i video)

KRIMINALNA GRUPA I DETALJI HAPŠENJA BALKANSKE NARKO- BANDE: Zašto je pala porodilja iz Srbije i njena banda od 30 članova…

BARCELONA:Svijet,Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 29: 09.2020… 00: 05… BARCELONA: Policije udarila po balkanskoj bandi od 30 članova koju je predvodila Srpkinja… (foto i video)

Istraga španske policije kada je “pala” balkanska banda od 30 članova predvođena Srpkinjom (37) počela prije dva mjeseca, u julu, praktično slučajno.

Povod je istraga pokrenula je požar u u kući u mjestu Olivela u Barseloni. I da je uzrok požara bile nelegalne električne instalacije koje su, kako je a to je sve otkriveno, snebdjevale plantažu marihuane. Tada je klupko počelo da se razmotava.

Policija je ubrzo utvrdila da je tu kuću, kao i druge na periferiji Barselone, iznajmila je porodilja iz Srbije s svojim partnerom. U iznajmljenim kućama, ispostaviće se, Srpkinja je napravila čitavu mrežu laboratorija (ili plantaža) u kojima je uzgajala marihuanu.

Civilna garda tada je pokrenula istragu, tokom koje je izvršila ukupno 19 pretresa u barselonskim opštinama. Čak 12 zatvorenih plantaža sa marihuanom je demontirano, zaplenjeno 12.600 biljaka, 190 kilograma obrađenih pupoljaka i 50.000 eura u gotovini. Ni u jednoj akciji nije ni pronađeno vatreno oružje- navela je Civilna garda.

“Radnici” na pomenutim plantažama uglavnom su bili naši državljani.

Čitaj još:   KOLIKO SLOVA IMA Crnogorsko pismo: Odgovor glasi, zavisi gdje studirate...

– Poslove čuvanja plantaža obavljali su državljani Srbije koje je uhapšena „angažovala“ – plaćala im je put u Španiju i za poslove im davala i to fiksnu „platu“. Povremeno je dovodila nove radnike, a stare slala nazad za Srbiju kako ne bi izazivala sumnje- pišu španski mediji.

Kod uhapšenih pripadnika kriminalne grupe otkriveni su brojni paspši od zemalja EU za koje se sumnja da su falsifikovani.

Istražujemo zašto su imali lažne hrvatske i slovenačke pasoše. Moguće je da su im oni olakšavali kretanje u Španiji i Evropskoj uniji, budući da ni Srbija nije članica EU, ali je i moguće da su tim dokumentima naprosto skrivali su i pravi identitet jer je postojala poternica za njima – objašnjavaju u policiji.

Takođe, navodi se da je srpska policija sarađivala tokom istrage, pogotovu i za zato što se za pojedinim osumnjičenim traga zbog različitih djela ali i kao postupaka koji se protiv njih vode zbog u samoj Srbiji…

Podsjećamo, prije nedelju dana španska policija izvela je veliku akciju u Barseloni i Taragoni kojom je razbijena međunarodna kriminalna organizacija koja se bavila trgovinom marihuanom. Kako navode čak i španski mediji, Srpkinja (37) koja je u toj akciji uhapšena, u pritvoru je odvedena sa nedavno rođenom bebom...

Izvor agencije AP

Čitaj još:   ISTINA O CRVENOM KONCU: Kada saznate, SKINUĆETE GA ODMAH...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more