DRITAN UZBURKAO DUHOVE: “NIŠTA OD NOVE VLADE CRNE GORE…”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Lider Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je jučer da je za novu vladu u Crnoj Gori “uslov svih uslova” povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Ističe i da još nema personalnih rješenja za novu vladu Crne Gore s obzirom na to Dritan Abazović i njegova koalicija traže da Srbi iz DF-a ne mogu pokrivati važne pozicije.

On je najavio da će od parlamentarne većine tražiti da prije formiranja vlade povuče taj zakon: “Mi ćemo tražiti od Zdravka Krivokapića i parlamentarne većine da se već sad, pre formiranja vlade, povuče Zakon o slobodi vjeroispovesti i da se potpiše ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. DF će tražiti kao preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranja vlade i gorućih reformskih zakona da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni i antisrpski Zakon”, rekao je on u emisiji “Fokus” na B92.

Čitaj još:   Neki od novih detalja samoubistva Dr Violete: Smrt ima bliske veze sa mužem? (foto i video)

Knežević je istaknuo da još nema personalnih rješenja za novu vladu Crne Gore. “Nismo ni stigli do personalnih rješenja pošto Dritan Abazović i njegova koalicija ‘Crno na bijelo’ traže da Srbi iz DF-a ne mogu pokrivati pozicije u MUP-u, Ministarstvu pravde, Ministarstvu odbrane, Ministarstvu spoljnih poslova, u Upravi policije i u ANB-u. Mi ne prihvatamo ucjenjivanja, da se na bilo koji način traže podobni i nepodobni Srbi”, dodao je on.

On je naveo da, kada “Srbi treba da uđu u vladu i da zauzmu odgovorne pozicije, poželjan je narativ da se uključi Aleksandar Vučić, uključi se Srbija i dovodi se do šizofrene situacije”.

Dodao je i da je premijer Albanije Edi Rama boravio u neformalnoj posjeti Crnoj Gori te da “niko nije pitao odakle njemu pravo da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore”.

Čitaj još:   CRNA GORA / Prepjevali čuveni hit: ''Sviđa ti se, sviđa ABAZOVIĆ DRITAN'' (Video)

izvor: SB

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});