IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MASKE SU PALE- ZAVRŠNA BITKA ZA CRNU GORU… Srbi završavaju ono što su dugo planirali… (foto)

Srpska pravoslavna crkva, prosrpske stranke i sama Srbija žele osigurati da se najmanje 40 posto tamošnjeg stanovništva izjasni kao Srbi.

Piše: VLADO VURUŠIĆ

Ili si Srbin ili Milogorac. Zovi se imenom svojih predaka. Izjašnjavaj se kao Srbin “kako ne bi bilo zabune da se ponovo neki Srbi pišu Crnogorcima, misleći da je to isto” jer to “više nije i neće biti isto – Srbi su Srbi.

Taj status na Facebooku kojim se već sada, nekoliko mjeseci unaprijed, najavljuje oštra, očito beskompromisna ključna borba popis je pred i da stanovništva u Crnoj Gori sljedeće godine.

Naime, nakon dobivenih izbora u Crnoj Gori Srpska pravoslavna crkva, prosrpske stranke i sama Srbija već počinju s jakom kampanjom prije popisa stanovništva kako bi, kažu, osigurali da se najmanje 40 posto tamošnjeg stanovništva izjasni kao Srbi, čime bi ta etnička skupina postala najbrojnija u Crnoj Gori. Kako se čini, u Crnoj Gori su nedavni izbori, na kojima se nakon 35 godina promijenila vlast, bili “kamilica” prema onome što tek slijedi – popisu stanovništva. Tek nas očekuju opasne napetosti jer je otpočela definitivna završna bitka te je glavno pitanje hoće li Crna Gora opstati kao zasebni nacionalno-kulturološki entitet i identitet ili će postati samo jedna od srpskih provincija, odnosno tek ispostava Srbije na moru.

Čitaj još:   SVAKI DRUGI ISHOD OSIM POBJEDE Mila ĐUKANOVIĆA, OD CRNE GORE PRAVI LJUŠTURU OD DRŽAVE... (foto)

Sve su maske pale i počinje očajnička borba za opstojnost Crne Gore kao zasebne nacije i države. Ako se doista toliko građana Crne Gore izjasne kao Srbi, to će vjerojatno označiti velike promjene na ovim prostorima te ostvarenje novog srpskog nacionalnog programa poznatog pod novom sintagmom “srpski svet”, ali i činjenicu da većina tamošnjih građana želi biti dijelom tog “sveta”, a ne crnogorskog. Slijedi natezanje za svakog pojedinca u zemlji s nešto više od pola milijuna stanovnika.Propagandne snage

Naime, evidentno je da je počela sve otvorenija nova aneksija Crne Gore, pišu barem tako procrnogorski mediji, a podsjetimo da je nedavno crnogorski predsjednik Milo Đukanović čak izjavio da će se samobitnost i suverenost Crne Gore, “ako treba, braniti i u šumi”…

Prema njima, Amfilohije i Joanikije su tražili od Vučića da se spuste tenzije između njih i predvodnika pobjedničke koalicije u Crnoj Gori, te da utječe na svoje suradnike iz Demokratskog fronta da ne opstruiraju dogovor. Naime, ovi su se osjetili izigranima jer, kao najjača prosrpska opcija nisu dobili sva tražena i zahtijevane pozicije u vlasti….

Čitaj još:   Sumrak demokratije u CRNOJ GORI: Strahinja zaključao Skupštinu po nalogu Kremlja?!

izvor: Jutarnji list.hr

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more