CRNA GORA: SVEŠTENICI DA SE VRATE U MANASTIRE

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da je crkva odigrala ogromnu ulogu u dolasku opozicije na vlast, ali i pozvao crkvene velikodostojnike da se sada ne miješaju u politiku.

Medojević je, u emisiji “Intervju” na Televiziji Crne Gore, kazao da su sastanci sa Zdravkom Krivokapićem još ranije dogovoreni i da je on već na prvom sastanku rekao ono što je relevantno, “da Krivokapić ima podršku pet poslanika PzP-a”.

“Građani mogu da budu dodatno ponosni jer niko nije učestvovao sa strane u rušenju ove vlasti. Brojevi su egzaktni, izbori nijesu bili demokratski, ali izražena volja građana je jasna,” istakao je on.

Medojević je kazao da je veza Krivokapića sa crkvom razumljiva, ali u ovom trenutku je važno da se crkva vrati svojoj ulozi.

Čitaj još:   I DINO JE ORGANIZOVAO KORONA PARTY: Opustio se sa kolegama u Bečkoj kafani , A POLICIJA... (foto)

“Izuzetno cijenim SPC, vjernik sam, pravoslavac i dao sam maksimalni doprinos da se crkva zaštiti. Mislim da je to što je crkva uradila pomoglo opoziciji da dođe na vlast, ali sada je vrijeme da se velikodostojnici vrate u crkvu”, istakao je on. 

On je rekao da je PzP protiv toga da crkva bude upletena u politiku.

“Zato nisam ni išao pod Ostrog, jer smatram da nije vrijeme da se tamo sastavlja vlada”, istakao je on.

Kaže da uvijek kad je crkva ulazila u politiku, u posljednjih 30 godina to se nije dobro završilo.

“Ono što je crkva dobro radila to su litije, ali sada mislim da je najbolje da se sveštenici vrate u crkve i manastire jer će nam trebati jaka duhovna energija,” naveo je on. 

Čitaj još:   Vic dana Muž pita ženu zašto ...

Upitan šta ako se crkva ipak ne vrati, kaže da neće biti nikakvih sukoba, dodajući da svako treba da radi svoj posao.

izvor: mondo.me

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});