IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: SVEŠTENICI DA SE VRATE U MANASTIRE

Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da je crkva odigrala ogromnu ulogu u dolasku opozicije na vlast, ali i pozvao crkvene velikodostojnike da se sada ne miješaju u politiku.

Medojević je, u emisiji “Intervju” na Televiziji Crne Gore, kazao da su sastanci sa Zdravkom Krivokapićem još ranije dogovoreni i da je on već na prvom sastanku rekao ono što je relevantno, “da Krivokapić ima podršku pet poslanika PzP-a”.

“Građani mogu da budu dodatno ponosni jer niko nije učestvovao sa strane u rušenju ove vlasti. Brojevi su egzaktni, izbori nijesu bili demokratski, ali izražena volja građana je jasna,” istakao je on.

Medojević je kazao da je veza Krivokapića sa crkvom razumljiva, ali u ovom trenutku je važno da se crkva vrati svojoj ulozi.

“Izuzetno cijenim SPC, vjernik sam, pravoslavac i dao sam maksimalni doprinos da se crkva zaštiti. Mislim da je to što je crkva uradila pomoglo opoziciji da dođe na vlast, ali sada je vrijeme da se velikodostojnici vrate u crkvu”, istakao je on. 

Čitaj još:   PLJEVLJA- Ivan KRVAVAC OSUĐEN NA TRI MJESECA ZATVORA: Muslimanima prijetio ”selite se TURCI, ovo će vam biti nova SREBRENICA”

On je rekao da je PzP protiv toga da crkva bude upletena u politiku.

“Zato nisam ni išao pod Ostrog, jer smatram da nije vrijeme da se tamo sastavlja vlada”, istakao je on.

Kaže da uvijek kad je crkva ulazila u politiku, u posljednjih 30 godina to se nije dobro završilo.

“Ono što je crkva dobro radila to su litije, ali sada mislim da je najbolje da se sveštenici vrate u crkve i manastire jer će nam trebati jaka duhovna energija,” naveo je on. 

Upitan šta ako se crkva ipak ne vrati, kaže da neće biti nikakvih sukoba, dodajući da svako treba da radi svoj posao.

izvor: mondo.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more