IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRADSKI POLITIČAR ZATRESAO CRNU GORU: „DRITAN ĆE BITI IZIGRAN…“

Profesor Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu, dramski pisac, član političkog savjeta GDF-a i nekadašnji poslanik u Skupštini Srbije Nenad Prokić govorio je za „Pobjedu“ o izborima u Crnoj Gori, formiranju Vlade i novim odnosima snaga na crnogorskoj političkoj sceni.

Kako komentarišete rezultate izbora u Crnoj Gori, što je bilo presudno za ovakav ishod izbora i kako će se, prema Vašem mišljenju, odvijati dalji odnosi snaga na crnogorskoj političkoj sceni?

Reč je o još jednoj obmani, političkoj kamuflaži realnosti koja će usporiti put ka sreći i prosperitetu građana Crne Gore.

Urlik provincijalnog kolektivizma, tako udaljen od svih evropskih ideja, i dalje hara ovim prostorima, i pored očiglednih i strahovitih poraza koje je nanio društvima u regionu od propasti komunizma do danas. Sve njih odlikuje perverzija vrednosti, oni neće slobodu pojedinca, nego slobodu svoje nacije. To su sve izgovori da bi se opet došlo u poziciju da se naveliko laže i pljačka, baš ono po čemu su čuveni, a što drugome zameraju. Oni žele da država služi narodima, a ne građanima. A to je onda rat svih protiv svih. Njima je jedini kriterijum onaj nacionalni; drugog kriterijuma, druge misli – oni nemaju. Zato i dalje žive od zavađenog naroda. Pri tom, Rusiju vole više od svoje zemlje, pa su i kvislinzi.

Čitaj još:   PROGNOZA METEOROLOGA: Prvi novembar pravi ljetni dan- NEDIM Sladić najavio i do 30 stepeni C... (foto)

S obzirom na karakter nove većine i javne istupe Zdravka Krivokapića suprotne crnogorskom multietničkom, viševjerskom, građanskom i antifašističkom karakteru što će donijeti Crnoj Gori formiranje nove vlade?

Oni nisu sposobni ni za šta. Posvađaće se oko prvog budžeta, a Abazović će naučiti gorke političke lekcije. Smatram da će dug kleru bitno odrediti njihove poteze, njihove svađe i izdajstva. To je tako jer nam je kultura postala licemerna, zločesta i zato opasna.

U celom svetu je to rešeno, samo se ovde oni prave da to ne razumeju. Nek svom narodu daju demokratiju i – spašena je Crna Gora. Ali, oni neće da ljudi slobodno misle i govore. Jedino što će raditi je to da će čuvati stečenu vlast, darovanu od popa, kao u vreme Krstaških ratova. Širiće zato netrpeljivost i vezivaće naciju uz religiju, što je već samo po sebi izdaja i religije i nacije.

Da li smatrate da će koalicija „Crno na bijelo“ i Dritan Abazović biti u stanju da sa četiri mandata kontrolišu najvažnije segmente crnogorske unutrašnje i vanjske politike?

-Abazović će biti izigran i verovatno kroz, u ovim prostorima poznate manevre, postati ubrzo nepotreban. Za važne odluke potrebne većine neće biti, pa to donekle teši.

Čitaj još:   PREDSJEDNIKU Crne Gore se MNOGO ŽURILO: Jakov MILATOVIĆ do Tirane i nazad vladinim avionom– LET TRAJAO 15 MINUTA... (foto)

Ali, to nije i ne može biti put ka sreći, kazao je Prokić u razgovoru za „Pobjedu“.

izvor: SB

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more