IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRADSKI POLITIČAR ZATRESAO CRNU GORU: „DRITAN ĆE BITI IZIGRAN…“

Profesor Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu, dramski pisac, član političkog savjeta GDF-a i nekadašnji poslanik u Skupštini Srbije Nenad Prokić govorio je za „Pobjedu“ o izborima u Crnoj Gori, formiranju Vlade i novim odnosima snaga na crnogorskoj političkoj sceni.

Kako komentarišete rezultate izbora u Crnoj Gori, što je bilo presudno za ovakav ishod izbora i kako će se, prema Vašem mišljenju, odvijati dalji odnosi snaga na crnogorskoj političkoj sceni?

Reč je o još jednoj obmani, političkoj kamuflaži realnosti koja će usporiti put ka sreći i prosperitetu građana Crne Gore.

Urlik provincijalnog kolektivizma, tako udaljen od svih evropskih ideja, i dalje hara ovim prostorima, i pored očiglednih i strahovitih poraza koje je nanio društvima u regionu od propasti komunizma do danas. Sve njih odlikuje perverzija vrednosti, oni neće slobodu pojedinca, nego slobodu svoje nacije. To su sve izgovori da bi se opet došlo u poziciju da se naveliko laže i pljačka, baš ono po čemu su čuveni, a što drugome zameraju. Oni žele da država služi narodima, a ne građanima. A to je onda rat svih protiv svih. Njima je jedini kriterijum onaj nacionalni; drugog kriterijuma, druge misli – oni nemaju. Zato i dalje žive od zavađenog naroda. Pri tom, Rusiju vole više od svoje zemlje, pa su i kvislinzi.

Čitaj još:   ZENICA, HOROR: Djevojčica pala sa terase, poginula na licu mjesta...

S obzirom na karakter nove većine i javne istupe Zdravka Krivokapića suprotne crnogorskom multietničkom, viševjerskom, građanskom i antifašističkom karakteru što će donijeti Crnoj Gori formiranje nove vlade?

Oni nisu sposobni ni za šta. Posvađaće se oko prvog budžeta, a Abazović će naučiti gorke političke lekcije. Smatram da će dug kleru bitno odrediti njihove poteze, njihove svađe i izdajstva. To je tako jer nam je kultura postala licemerna, zločesta i zato opasna.

U celom svetu je to rešeno, samo se ovde oni prave da to ne razumeju. Nek svom narodu daju demokratiju i – spašena je Crna Gora. Ali, oni neće da ljudi slobodno misle i govore. Jedino što će raditi je to da će čuvati stečenu vlast, darovanu od popa, kao u vreme Krstaških ratova. Širiće zato netrpeljivost i vezivaće naciju uz religiju, što je već samo po sebi izdaja i religije i nacije.

Da li smatrate da će koalicija „Crno na bijelo“ i Dritan Abazović biti u stanju da sa četiri mandata kontrolišu najvažnije segmente crnogorske unutrašnje i vanjske politike?

-Abazović će biti izigran i verovatno kroz, u ovim prostorima poznate manevre, postati ubrzo nepotreban. Za važne odluke potrebne većine neće biti, pa to donekle teši.

Čitaj još:   Šaranović: DRITAN Abazović uslovio pregovore po principu “ILI JA ILI NIKO “

Ali, to nije i ne može biti put ka sreći, kazao je Prokić u razgovoru za „Pobjedu“.

izvor: SB

Željko Vukmirović: CIRKUS IZ CRNE GORE se seli u Davos…

Momak je neuništiv. Njegova umišljenost i ponašanje zasigurno će ostaviti Read more

Niti čuje niti vidi: Za DRITANA Abazovića oštre poruke Tanje Fajon nisu ništa negativno…

Postoji velika prijetnja da se pristupni pregovori Evropskoj uniji zaustave Read more

RAŠKO Konjević: DRITAN na slobodi na muke da RADU “jezik” ne poželi slobodu…

Prvo sam bio osoba koja “želi sukobe izmedju svojih sugrađana”, Read more

DRITAN Abazović dodijelio više počasnih državljanstava nego sve vlade od 2008…

lada Dritana Abazovića dodijelila je za osam mjeseci svog mandata Read more