IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TAČI PORUČIO DAČIĆU I VULINU: „Srbija nije promijenila FAŠISTIČKU politiku…“

Predsjednik Kosova Hashim Tači ocijenio je povodom uvredljivih izjava ministara u Vladi Srbije Ivice Dačića i Aleksandra Vulina o albanskim žrtvama nedavnog rata, da Srbija još nije promijenila svoju fašističku politiku.

Thaci je na Twitteru napisao da su izjave Dačića i Vulina o civilnim žrtvama akcije koje podrivaju dijalog i napore za pomirenje.

– Uvredljive izjave Dačića i Vulina o civilnim žrtvama rata, koje je ubio Miloševićev režim, dokaz su da Srbija još nije promijenila svoju fašističku politiku. Takve akcije štete dijalogu i podrivaju naše zajedničke napore za pomirenje – napisao je Thaci na Twitteru.

Zbog ovih izjava, prethodno su reagovali predsjednica kosovskog parlamenta Vlosa Osmani i Vlada Kosova.

Osmani je rekla da Vlada Kosova nikako ne treba da pregovara s ljudima poput Ivice Dačića, koji, kako je navela, “skrivanjem zločina i prijetnjama čine dvostruki zločin”.

Ona je na konferenciji za novinare poslije sjednice Predsjedništva kosovskog parlamenta rekla da je dijalog Kosova i Srbije, umjesto da služi za normalizaciju odnosa dvije države, poslužio za “normalizaciju srpskih političara koji su bili dio režima Slobodana Miloševića”.

Čitaj još:   Detalji hapšenja na brodu "Budva": Kokain zaplijenjen poslije informacija policije iz Crne Gore... (foto)

– S nekim poput Dačića koji u ovom trenutku otvoreno prijeti i skriva zločin, čime čini dvostruki zločin, Vlada Kosova apsolutno ne bi trebalo da pregovara – rekla je Osmani.

Prema njenim riječima, Dačić je otvoreno prijetio Srbima “koji mogu ukazati na mjesto gdje se nalaze žrtve s Kosova”.

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more