IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVIJET DOBIJA NOVOG NOVAKA- HAMADA MEĐEDOVIĆA IZ PAZARA…

Srbija se (ponovo) zaljubila u tenis uz Novaka Đokovića koji je poslednjih 15 godina najveća sportska zvjezda , a nadamo se da će biti i u godinama koje slijede…

Ono što je sjajna vijest je što stiže generacija tenisera koja je baš zbog Noleta počela da trenira ovaj sport i polako dolaze na scenu. Jedan od najvećih talenata je Hamad Međedović iz Novog Pazara koji je na Rolan Garosu skrenuo pažnju na sebe!

Momak rođen 2003. godine, dakle kada je Đoković postao profesionalac, napravio je iznenađenje na “zemljanom grend slemu” pobjedivši prvog nosioca Majoa iz Francuske.

Stigao je tako do osmine finala i videćemo da li ima snage i da napravi veći rezultat, a zanimljivo je da mu je dobar “vjetar u leđa” dao i njegov idol Đoković kada ga je upoznao sa samo 11 godina. Hamadov otac Edo prisjetio se toga u intervjuu za “Telegraf”.

“Novak Đoković je bio je impresioniran njegovim fizičkim predispozicijama, čak se našalio da će ga prestići već u 17. godini.Mom sinu je to mnogo značilo i sa još većim entuzijazmom je nastavio da trenira”, zaključio je ponosni otac koji će danas bodriti Hamada protiv Nojmejera iz Nemačke u borbi za četvrtfinale Rolan Garosa.

Čitaj još:   ORA RIBARIĆE NOVI PAZAR 2019- Dolazak brigadira

Bogdan Obradović, bivši selektor Srbije, pratio je njegov razvojni put i savjetovao porodicu da se već sa devet godina presele u Beograd.

“Majo ima 18 godina, a Hamadu je 17. U juniorskoj konkurenciji godinu dana razlike je kao da ste stoti na svjetu i dobijete prvog”, objasio je Obradović za “Sportski žurnal” i dodao da je Međedović najavio samog sebe tamo gdje treba.

Obradović ističe da će i Hamad poput Novaka i Janka morati “da se pati” kako bi došao do velikih turnira jer naša federacija nije mala, ali ga to ne brine…

“Sasvim sigurno da može da osvoji titulu i rekao sam mu da želim da se vrati na bijelom konju. Moja vizija za Hamada je da bude nasljednik Đokovića na svjetskom nivou, da postane broj 1, a za to ima potencijal”, zaključio je bivši selektor Srbije.

Čitaj još:   DODIK VRIJEĐA ĐOKOVIĆE: Teški su, kad uđeš u posao, ciganija poprilična... (foto, video)

(MONDO/Sportski žurnal)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more