IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPET ZUKORLIĆ ISPAO IZ IGRE!!! Ljajić, Ugljanin i SNS u KOALICIJI…

I ako je bilo indicija da će se u Sandžaku stvoriti jedan novi politički blok okupljen oko stranaka Sulejmana Ugljanina i Muamera Zukorlića, to se ipak neće desiti.

Prije nekoliko dana u Tutinu je formirana nova skupštinska većina koju čine Ugljaninova SDA Sandžaka I stranka Rasim Ljajića SDP Sandžaka I jedan odbornik Srpske Napredne Stranke.

Po šablonu iz Tutina, juče je Sjenici takođe smenjena skupština ovog grada, koju su činile stranke okupljene oko liste koju predvodi bivši muftija Muamer Zukorlić a novu većinu u skupštini Sjenice kao i u Tutinu činiće lista SDA Sandžaka sa 10 odbornika i SDP Rasima Ljajića sa 7 svojih odbornika, zajedno sa 3 odbornika Srpske Napredne Stranke.

Postavlja se pitanje šta Ugljaninova SDA dobija formiranjem ove većine obzirom da će prema izvorima našeg portala predsjednik opštine biti iz redova Ljajićeve stranke, dok će predsjednik skupštine ove opštine biti fukncioner Srpske napredne stranke.

U Novom Pazaru, vlast za sada čini stranka Rasima Lajića sa partnerima iz Sprske Liste, koju čine odbornici Srpske Napredne Stranke, Socijalističke Partije Srbije i ostalih stranaka.

Čitaj još:   RASIM LJAJIĆ otkrio ZBOG ČEGA nakon 20 godina NAPUŠTA ministarsku poziciju u VLADI Srbije...

U javnosti se ovih dana pojavljuju informacije da i u Novom Pazaru može ubrzo doći do promjene vladajuće strukture, tako što bi se Ugljaninova stranka pridružila vladajućoj većini.

Iz Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića u Novom Pazaru, nismo uspjeli da dobijemo potvrdan odgovor u formiranju nove skupštinske većine u Novom Pazaru, ali takav odgovor ni posle više razgovora sa predstavnicima Ugljaninove SDA Sandžaka nisml mogli da dobijemo.

Podsjetimo, Ugljaninova SDA i Ljajićeva SDP bile su dugo vremena u žestokim političkim neslaganjima, u sukobima ove dvije političke opcije desilo se čak i jedno ubistvo pored brojnih napada na pristalice ovih stranka, paljenja automobila, bacanja malotovljevih koktela i slično.

Sukob je trajao sve do 2016. godine kada su predstavnici ove dvije najveće političke opcije potpisale sporazum o saradnji na lokalnom nivou i formirali vlast u većini sandžačkih gradova.

izvor: nova.rs

Poznati POLITIČAR iz SRBIJE PRIZNAO KOSOVO…

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin čestitao je postizanje Read more

VUČIĆ LJUT NA UGLJANINA: “Rekao sam, Suljo nema fotelje za tebe”

"Sulji je samo do fotelje stalo. Kad vidite krajnji cilj, Read more

SULJO, SVAŠTA NAGOVORIO VUČIĆU, PRED ERDOGANOM: Poslije ovih riječi SULTAN ostao zbunjen… (foto)

Predsjednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin neće prisustvovao protokolarnim aktivnostima u Read more