IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR: Dogovor za primirje pao u vodu, raketirali civile u drugom po velčini gradu u Azeberdžanu… (foto i video)

Najmanje devet civila poginulo 34 je ranjeno u raketnom napadu jermenske vojske na azerbejdžanski grad Ganja…

BAKU: Svijet, crna Hronika, vijesti, nedelja…11.10.2020… 15: 57… ZGROZILI SVIJET: HOROR: Dogovor za primirje pao u vodu, raketirali civile u drugom po velčini gradu u Azeberdžanu… (foto i video)

Jermenske snage izvele su raketni napad na drugi po veličini a to je azerski grad Ganja, a nije prošlo ni 24 sata od dogovorenog primirja…

Iz azerbejdžanskog Glavnog tužilaštva navedeno je da su projektili koje je lansirala Armenija pogodili civilne objekte u gradu Ganja.

Potvrdili su da je smrtno stradalo devet, a ranjena 34 civila. U toku su akcije traženja i spašavanja ispod ruševina kuća. Među poginulim su i četiri žene. Među ranjenim nalazi se 16 žena i šestero djece.

Čitaj još:   HOROR, UPUCANA TRUDNICA: Olgici S. (35), napadač prišao sa leđa ...

Na sastanku predstavnika Azerbejdžana i Armenije održanom a sve u Moskvi dogovoreno primirje koje je jučer 10. oktobra 2020. od 12 sati stupilo na snagu.

Dogovoreno je da u humanitarne svrhe bude proglašen prekid to pod hitno vatre za razmjenu zarobljenika, zatvorenika i tijela poginulih u skladu a sa posredovanjem i kriterijima Međunarodnog komiteta Crvenog križa.

Ipak, jermenska vojska je od jučer u više navrata prekršila primirje izvodila napade na azerbejdžanski teritorij…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more