IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISPOVIJEST VUKA DRAŠKOVIĆA UZBURKALA DUHOVE U REGIJI: “Da smo Đukanović i ja…

Ko iz grešaka i istorije ne izvuče prave pouke, osuđen je da mu se nesreća ponovi, rekao je pisac i predsjednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković u emisiji Teleskopija na Televiziji Crne Gore.

On ističe da je ideja o “srpskom svetu”, koja se sada pojavljuje, falsifikat, zapravo ideja Rusije. Ubijeđen je da ta ideja ne može zaživjeti, te da samo “neki ludak” može da pokuša da je ostvari, jer bi došlo do novog krvoprolića.

Drašković kaže da se odjednom pojavljuju neke snage, neki ljudi, koji bi željeli da vrate Crnu Goru u 90-te, da ponište referendum.

“Glavni mediji su antirežimski, televizijski kanali većinski srpski, da ne nabrajam dalje, a onda se govori o nekakvoj diktaturi čovjeka čija stranka nikada nije vladala sama nego u koaliciji. Ja ne razumijem ni Đukanovića, kada kaže da je DPS izgubio. Nije tačno, po svim mjerilima zapada DPS je pobjednik.

Druga je stvar što ne može da formira vladu. Na drugoj strani imamo 16 partija i SPC koji svi skupa, uz neviđenu propagandnu i podršku medija iz Srbije uspjeli su da osvoje samo jedan mandat više i sada proglašavaju nekakvu pobjedu,” kaže Drašković.

On kaže da ne zna da li su djelovi srpske službe ili se pak ruska služba GRU miješala u izbore u Crnoj Gori.

Dodaje da je 99. bila ugrožena sigurnost i njegova i Đukanovića.

“Moram vaditi Crnu Goru iz čeljusti ove nemani, to mi je rekao Đukanović, kad sam sa njim polijetao sa aerodroma iz Dubrovnika, jer ga je sedmi bataljon držao na nišanu i želio da ga obori. To je bila Crna Gora 99. godine i da smo poletjeli iz Podgorice vjerovatno bi od jedne rakete obojica stradali,” kaže on.

Čitaj još:   VUK Drašković: “Čudi me kako je NAROD u Crnoj Gori KRENUO za POPOVIMA, CRNA GORA JE STARIJA OD SRBIJE ”(video)

Dodaje da ko iz grešaka i istorije ne izvuče prave pouke, osuđen je da mu se nesreća ponovi.

“Ta ideja o “srpskom svetu” koja se sada pojavljuje je prije svega falsifikat, to je ideja Rusa, to je njihova ideja. Ali Rusija je Rusija, ona može i da ugazi u neku državu, niko joj ne može ništa”, kaže Drašković.

On kaže da je tu sada ideja da se zapravo formalno poštuje trenutni raspored snaga.

“Granice BiH, Crne Gore, da treba raditi na tome da se “srpski svet” prvo ujedini duhovno i kulturno, a jednog dana kako je rekao vojni ministar i državno,” kazao je Drašković.

No, smatra da je to ideja koja ne može zaživjeti, te da samo, kako kaže, neki ludak može da pokuša to da ostvari, jer bi sve vodila ka novom krvoproliću.

On kaže da Crna Gora sada vodi novu Mojkovačku bitku za Srbiju.

“Ide ispred nas, krči nam put, širi nam krila. Srbija na Zapadu, Srbija u NATO alijansi. Mi nećemo viđati EU dok ne uđemo u NATO,” kazao je on.

On kaže da je upozoravao i Bruxelles da Srbija neće ispuniti nikakve njihove zahtjeve dok se leglo zla ne očisti.

“Ovdje padaju presude, promovišu se zločinci”, kaže Drašković.

Drašković kaže da je SPO od 90- tih insistirao da se otvori knjiga smrti, zločina službi bezbjednosti.

“5. oktobar odlučujuće izvodi Legija, Zemunci, ubice Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije i sa njima se sklapa savez za obaranje vrhovnog komandanta terorističkog režima Slobodana Miloševića”.

Čitaj još:   NOVA JEZIVA SCENA U RIJALITIJU: Lupala glavom o staklena vrata... (foto i video)

On kaže da se Srbija ni dan danas nije oslobodila svojih petooktobarskih oslobodilaca.

“Svi ubijeni opozicionari, ali svi do jednog bili su članovi Srpskog pokreta obnove, ali o tome se ćuti. To rade i neki crkveni akademski krugovi, dodatan razlog je što sam ja krajem devedesetih pripadao memorandumskoj nacionalnoj eliti Srbije. Izgovarao sam neprimjerene i opasne riječi, a onda sam odjednom shvatio da to zalaganje za rušenje Jugoslavije, vodi u neviđenu apokalipsu”, kazao je on.

izvor. agencije

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more