IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN I URA NE ODUSTAJU OD SEKTORA BEZBJEDNOSTI : Mandatar Krivokapić bi da presiječe… (foto)

Miljanić kandidat za čelne pozicije dok se Leposavić sada pominje kao novi ministar pravde…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, subota…17.X… 21: 14… DRITAN I URA NE ODUSTAJU OD SEKTORA BEZBJEDNOSTI : Mandatar Krivokapić bi da presiječe… (foto)

Platforma “Crno na bijelo” (CnB) insistira da im u raspodjeli resora u vlasti pripadne sektor bezbjednosti, a jednu od čelnih pozicija mogao bi dobiti, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Zoran Miljanić.

Miljanić je Generalni sekretar Građanskog saveza CIVIS kau i dio platforme CnB. On je bivši poslanik (Pozitivna, Demos), kako piše u njegovoj biografiji, radio je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore, te kao rukovodilac u kriminalističkoj policiji MUP-a Makedonije.

Nosilac liste CnB i lider GP URA, Dritan Abazović, bi takođe trebalo da dobije poziciju u vrhu nove vlade je više puta kazao da međunarodna zajednica očekuje da na ključnim mjestima u bezbjednosnom sektoru budu profesionalci i da je to usaglašeno i sa mandatarom.

Izvori “Vijesti” navode da očekuju da mandatar Zdravko Krivokapić presiječe i istraje na ekspertskoj vladi bez obzira na pojedine zahtjeve iz pobjedničkih koalicija.

Jedno od imena koje se pominje kao budući ministar pravde je pravnik Vladimir Leposavić, koji je i do sada član ekspertskog tima Mitropolije crnogorsko-primorske u pregovorima sa odlazećom Vladom, a u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti. Specijalizirao je prvo i u oblasti međunarodnih ljudskih prava na Pravnom fakultetu u Vašingtonu, a doktorirao na temi međunarodne zaštite manjina 2016. godine, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Krivokapić je ranije kazao da očekuje da Vlada bude formirana do 10. ili 11. novembra.

Čitaj još:   SARAJEVO Mlađa ženska osoba, pala sa 12. sprata zgrade na Stupu...

Ranije je najavljeno da je kandidat za ministra finansija Milojko Spajić nestranačka ličnost, koji je tokom kampanje bio član savjetničkog tima Krivokapića, kao da tu figurira i Ivan Radenović iz Dojče banke.

Govoreći o budućim čelnim ljudima bezbjednosnih službi, Krivokapić je rekao da taj resor treba da vode profesionalci.

“Došlo je vrijeme da taj sektor treba da brine samo a to o bezbjednosti Crne Gore i njenih građana, da to bude i kompetentan profesionalac koji ne razmišlja partijski i ne služi jednom čovjeku” tako je rekao sam Krivokapić za TV Prva.

Bezbjednosni sektor traži i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, a njegove kolege Branko Radulović i Branka Bošnjak resore nauke i prosvjete.

TV Vijesti je ranije objavila da bi, prema nezvaničnim željama, lider Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić mogao biti potpredsjednik vlade, dok je Slaven Radunović kandidat za ministra održivog razvoja i turizma.

Strahinja Bulajić (DF) biće, kao nezvanično potvrđeno, potpredsjednik Skupštine, kao i Božena Jelušić (URA). SNP, nezvanično, ima kandidate za tri pozicije – potpredsjedničko mjesto u Vladi resor sporta za lidera partije Vladimira Jokovića, Dragana Ivanovića za MUP i Dragoslava Šćekića za Ministarstvo poljoprivrede.

Prema nezvaničnim informacijama, jedna od varijanti je i da lideri DF-a vode odbore u Skupštini, ali problem je što DPS traži više odbora nego što je imala opozicija u prethodnom sazivu…

Čitaj još:   DRAMA: Žena se zabarikadirala i puca po prolaznicima, specijalci blokirali cio kraj! (foto)

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more