GLASINE NA INTERNETU: Da djeca neće ići u školu BEZ VAKCINE evo šta je istina… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Korona ušla u još jednu školu, roditelji nikome nisu rekli da cijela porodica zaražena

BEOGRAD: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota…17.X… 11: 14…  GLASINE NA INTERNETU: Da djeca neće ići u školu BEZ VAKCINE , evo šta je istina… (foto)

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izjavio je da je osnovno obrazovanje u Srbiji obavezno i da se zalaže za obaveznost srednjeg obrazovanja.

On je tako reagovao na objave koje su se pojavile na pojedinim društvenim mrežama da će biti zabranjeno da djece koja nisu vakcinisana nemogu ići u školu, kao i da će biti oduzimana od roditelja, te ocijnio da je riječ i samo i o pogrešnim interpretacijama njegovih izjava, koje su izvučene iz konteksta.

Čitaj još:   Vic dana Prodaje se pas koji laže...

“Možda nekome smeta što se u vreme pandemije virusa kovid- 19 okazalo i da je obrazovanje jedan od segmenata društva u kom su postignuti dobri su rezultati i veliki nivo organizovanosti”, rekao je Šarčević.

Ocijenio je da je očigledno postojala “zlonamerna politička potreba da se manipuliše izrečenim i da se kao izjava ministra navede nešto što nikada nije rečeno“.

“Dobro je poznato da je osnovno obrazovanje obavezno i da se zalažem da i se zakonskim izmjenama omogući da i srednje obrazovanje bude, takođe, obavezno. S druge, strane vakcinacija je civilizacijska tekovina i to je nešto što regulišu zakoni iz oblasti zdravstvene zaštite, ne iz oblasti obrazovanja”, rekao je Šarčević, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Čitaj još:   Koje zemlje se najbolje bore sa koronom, gdje je tu region ex yu prostora... (foto)

Šarčević je podsjetio da porodične odnose, uključujući odnos djeteta i roditelja, reguliše Porodični zakon po kome postupaju centri i prvo za socijalni rad koji nisu u nadležnosti Ministarstva prosvete, nauke kao i tehnološkog razvoja...

izvor objektivno.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});