IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POGORŠANA SITUACIJA: Zatvaraju se ugostiteljski objekti u Budvi na Cetinju u Kolašinu, Ulcinju i Žabljaku … (foto)

Odluka o Podgorici nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Njemačku…

PODGORICA: Crna Gora, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota…17.X… 19: 14… POGORŠANA SITUACIJA: Zatvaraju se ugostiteljski objekti u Budvi na Cetinju u Kolašinu, Ulcinju i Žabljaku … (foto)

Ugostiteljski objekti u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i Žabljaku a sve i od ponedjeljka će biti zatvoreni zbog pogoršanja epidemiološke situacije u tim opštinama, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje…

Stopa obolijevanja od koronavirusa u ovim opštinama je iznad od 800 na 100.000 stanovnika čime automatski prelaze u grupu tri opština u kojima će se od ponedjeljka i u narednih 14 dana primjenjivati sledeće pooštrene protivepidemijske mjere i to:

– Zabrana rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani osim za goste hotela)

– Zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva

Iz Instituta nisu saopštili da li će od ponedjeljka biti zatvorene i škole u pomenutim opštinama.

Prema aktuelnim mjerama, za škole u opštinama u kojima je kumulativna incidencija premašila 800 na 100 hiljada stanovnika predviđen je prelazak na sistem učenja na daljinu.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 7. novembar 2019. godine

“Trenutno nema opština u kojima je stopa obolijevanja preko 1200 na 100.000 stanovnika niti je za očekivati da se neka od opština nađe u toj kategoriji koja bi podrazumjevala i zabranu kretanja u periodu od 22 :00 do 05:00h”, saopšteno je iz IJCG.

Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika te će odluka o eventualnom pooštravanju mjera u Glavnom gradu biti donešena nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Njemačku.

“Trenutno čekamo rezultate i još 212 uzoraka koji uzeti u prethodnom 14-o dnevnom periodu. S obzirom da je dio uzoraka uzet iz Podgorice, za očekivati je da će incidencija u Podgorici preći preko 800 na 100.000 stanovnika (pošto je trenutna stopa 792,7)”, naveli su iz IJZCG i to na Tviteru...

Izvor Vijesti.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more