IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRVI SNIMAK HORORA U ZAGREBU: Bezuka napao zgradu Vlade, policajac nije imao šanse! (uznemirujući video)

Nakon bjekstva sa Markovog trga, napadač na Vlade izvršio je samoubistvo na zagrebačkom Jabukovcu…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, subota. 17.X… 22: 14 …PRVI SNIMAK HORORA U ZAGREBU: Bezuka napao zgradu Vlade, policajac nije imao šanse! (uznemirujući video)

Napadač na zgradu Vlade izvršio je samoubistvo u zagrebačkom predgrađu.

U Upravi policije, načelnik policije Nikola Milina i županijski državni je tužilac sa Županijskog suda u Zagrebu Jurica Ilić na konferenciji za novinare govorili su prvo o istrazi napada na zgradu Vlade u kojoj je ranjen policajac.

Na konferenciji objavljen video snimak napada 22-godine starog i Danijela Bezuka na zgradu Vlade. Nakon bjekstva sa Markovog trga, napadač je i na zgradu Vlade izvršio je samoubistvo na zagrebačkom Jabukovcu.

Utvrđeno je da riječ o pokušaju tri teška ubistva policajaca, rekao je Milina na početku. Izrazio je saučešće porodici napadača.„Sve a što je i prikupljeno pokazuje koliko pitanje radikalizacija mogu uticati na različita ponašanja i dovesti do najtežih posledica“, rekao je.

“Možemo potvrditi da postoje elementi koji ukazuju na samo izvršenje djela terorističkog modaliteta. To jasno pokazuje i ono što je predstavljeno. Dalje nastavljamo sa mjerama i radnjama radi rasvjetljavanja svih okolnosti. To je i vezano za ovaj događaj i danas smo priveli jednu osobu i u Policijskoj upravi Sisak. Moslavina, što takođe možemo povezati sa događajem i to sa elementima terorisanog Trga Svetog Marka “, rekla je Milina.

Naglasio je da je problem da građani imaju ilegalno oružje i dalje prisutan.

“Iza ovog događaja krile su se razne prijetnje i prijeteće ponašanje. Ha sam zamolio sam policiju da poduzmu sve preventivne mjere kako bi to spriječila i zaštitila sve građane Republike Hrvatske kao i državne dužnosnike”, rekao je.

Ilić je rekao da je počinilac izvršio samoubistvo nakon napada, tako da i za njega nema krivičnog gonjenja. “Postoje elementi koji ukazuju da se cilja na terorističku prirodu počinjenja zločina,” rekao je Ilić.

Čitaj još:   JEZIVE PORUKE: PRVO Majka i ćerka iz Sjenice i još dvije žene se ubile za 24 sata u Srbiji...

Bilo je dosta spekulacija o obezbeđivanju zaštićenih objekata. Podigli smo mijere bezbjednosti na Trgu Svetog Marka. Spekuliralo se a i prvo o neadekvatnom sistemu. Ali iz reakcija policajaca koji su eto odbacili napad počinioca, jasno je da je sistem bio funkcionalan.” “Jednom je da pohvalim reakciju policije. Možete videte pretnju trojice policajaca, ali i drugih ljudi u zgradi Vlade Republike Hrvatske”, rekao je.

“Napadač je već ispalio određenu količinu municije i imao reakciju i nakon toga, vratio se bočno i otišao da zamijeni okvir i ispalio dodatnu municiju. Ali nakon reakcije policajca, napadač je odbijen u daljem napadu”, rekla je Milina.

Milina je rekla da je policija vrlo detaljno odredila njegovu rutu. Na pitanje zašto su odlučili da objave snimak, rekli su pojavile različite interpretacije događaja i zbog javnog interesa.

“Važno je da svi građani vide šta se dogodilo. Prvih dana građani su i mislili da je napadnut samo jedan policajac. Ali sada se vidi da su i svi napadnuta trojica. I jasno je da nije bilo ličnog motiva”, rekla je a za medije Milina.

“U ovom slučaju postoje nesporni elementi krivičnog dijela teško ubistvo i u pokušaju, čiji nam način daje pravo da istražimo da li je postojao terorizam “, rekao je Ilić.

Čitaj još:   NAŠ i VAŠ Dnevni horoskop za 27. januar 2020…

Na pitanje koji su elementi terorizma, rekao je da način pogubljenja a i pokazuje da je moguće da je to bio akt terorizma. Ilić je rekao da je to i sama činjenica da je neko pucao samo na zgradu Vlade nije dovoljna da se kaže da je riječ o terorizmu...

iBalkan.net / RTL  

Dnevni horoskop za 25. septembar 2021. godine

Ovan rješava dugove, Bik planira, Blizanci zaljubljeni, Raka privlače Škorpija Read more

VIC DANA: Zoran Milanović u banci… (foto)

 "Dobar dan. Molim vas, možete li mi unovčiti ovaj ček?"  Read more

Dnevni horoskop za 24. septembar 2021. godine…

Ovnu treba pomoć kolega, Bik želi avanturu, Blizancima dobar dan Read more