Glavni odbor Bošnjačke stranke odbio poziv Krivokapića: NE MOŽEMO BITI DIO NOVE VLADE… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Glavni odbor Bošnjačke stranke, koji je zasijedao u Rožajama, odlučio je da ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv mandatara Zdravka Krivokapića. 

Kako saznaju odgovički meidji odluka je donesena apsolutnom većinom glasova a samo jedan član GO je bio uzdržan. 

Antena M prethodno je objavila da je većinsko raspoloženje na Glavnom odboru bilo da ta stranka ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv Krivokapića. 

Krivokapić se, podsjetimo, sastao u petak sa predsjednikom Bošnjačke stranke Rafetom Husovićem, sa kojim je vodio pregovore o učešću manjinskih partija u novoj vlasti.

Husović je ranije izjavio da se na ovim izborima desila promjena na političkoj sceni u Crnoj Gori, koju oni kao ozbiljna politička stranka poštuju.

Čitaj još:   "Nanina zimnica" iz naših sokaka: BARENE Pečene paprike na zdrav način... (foto)

“Podržavajući izbornu volju građana, poslanici Bošnjačke stranke su glasali za izbor Alekse Bečića za predsjednika Skupštine. Takođe, naša podrška biće neupitna i kada je riječ o izboru skupštinskih tijela. Na taj način, doprinijećemo da Skupština bude istinski dom demokratije, a mi ćemo se kao konstruktivna opozicija potruditi da utičemo na političke procese koji će se odvijati u Skupštini”, naveo je ranije Husović. 

izvor: agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});