IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN o srbovanju Krivokapića: Udario na Medojevića i Srbe, zbog tih riječi nastao HAOS

Nova vlada će imati Bošnjake i Albance. Niko ne polaže tapiju da predstavlja određene narode, rekao je Abazović. Lider GP URA Dritan Abazović rekao je da proces stvaranja Crne Gore kao građanske države neće biti baš brz, ali da je ovo momenat kada treba da krenemo naprijed.

On je to kazao komentarišući izjave Zdravka Krivokapića da je Crna Gora srpska država, te snimak gdje prilikom posjete nikšićkoj Župi budući premijer ljubi zastavu trobojku sa 4S.

Abazović kazao je da je zadovoljan dinamikom pregovora o formiranju nove crnogorske vlade i očekuje da će biti formirana do 8. novemba.

Abazović je rekao da je odluka Bošnjačke stranke o neulasku u novu vladu za njega očekivana, ali da poštuje drugačije mišljenje članova Glavnog odbora BS da na iskren poziv odgovore negativno.

Lider platforme “Crno na bijelo” nije mogao da potvrdi niti da demantuje informaciju da je on kandidat za ministra odbrane.

On je rekao da bi, kad bi bio ministar odbrane, odmah povukao odluku da planina Sinjajevina bude vojni poligon i da će, bez obzira na to ko bude na čelu resora odbrane, morati da povuče spornu odluku.

Čitaj još:   BEOGRAD: Bajram- namaz klanjan u Bajrakli džamiji... (foto i video)

Abazović je, komentarišući izjavu Zdravka Krivokapića, mandatara za sastav nove vlade kada je citirajući kralja Nikolu istakao da je Crna Gora srpska država i snimak na kome Krivokapić ljubi srpsku zastavu, kazao da proces kreiranja građanske države neće biti toliko brz.

“Ovo je momenat u kome mi treba da krenemo naprijed, naravno da se ne mogu složiti sa svim potezima i sa svim izjava koje su se čule sa svih strana…Mislim da je izjava istorijski citat teksta. Naša sudbina je EU i treba izbjegavati sve moguće sitacije koje bi mogle da uruše karakter Crne Gore, jer treba da je pomirimo”, istakao je Abazović.

Komentarišući izjave lidera Pokreta za promene Nebojše Medojevića da zelena partija kao što je URA ne može da vodi bezbjednosni sektor, Abazović je kazao da će njegova partija obezbjediti eksperte i da nije siguran može li neko ko je palio NATO zastave da vodi Ministarstvo odbrane.

Dodao je da su delegirali eksperte koji nisu članovi platforme “Crno na bijelo” kako bi pokrili neke bitne funkcije u novoj vladi.

Izvor: Tanjug

Čitaj još:   KRALJICA HLADNOKRVNOSTI: TV Voditeljki u programu uživo ZAZVONIO MOBITEL, zbog ovog peha, postala je HIT zvijezda... (foto, video)
Danijel ŽIVKOVIĆ: Jasno je da visoki funkcioneri Ure učestvuju u švercu cigareta… (video)

U nekoliko velikih policijskih i carinskih operacija posljednjih godina, Crna Read more

STRATEGIJA SRBIJE: Beograd traži da DRITAN Abazović uvede Crnu Goru u „Otvoreni Balkan“

Analitičar iz Beograda Bojan Panaotović, blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Read more

DRITAN NA APARATIMA: Eskobar ga ne zove– ponavlja li se scenario kada je rušio Krivokapića?

Posljednja serija sastanaka Eskobara sa dijelom političkih partija  upalila je Read more