IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Nova vlada bez Ljajića? Vučić uvodi Šapića, ali zadržava i Dačića… (foto i video)

Za danas u podne zakazana je i to sjednica Predsjedništva Vučićevog SNS-a, trebalo bi da aktuelna premijerka Ana Brnabić saopći imena ministara, ali i da objavi koje će još stranke ući u vladu kao koalicioni partneri SNS-a…

BEOGRAD:Srbija,Ekonomija, Zanimljivost, vijesti…20.X 2020…09: 55… Nova vlada bez Ljajića? Vučić uvodi Šapića, ali zadržava i Dačića… (foto i video)

Sve tri parlamentarne stranke koje su zastupljene u Skupštini Srbije trebale bi sačinjavati novu vladu. Uz Dačićev SPS u vladu premijerke Ane Brnabić ući će i SPAS, stranka čuvenog vaterpoliste Aleksandra Šapića.

U podne zakazana je sjednica Predsjedništva Vučićevog SNS-a, a kako piše beogradski listi Danas, trebalo bi da aktuelna premijerka Ana Brnabić saopći imena novih ministara, ali i da objavi koje će još stranke ući u vladu kao koalicioni partneri SNS-a.

Spekuliše se da će SPAS Aleksandra Šapića biti najveće osvježenje i to u novoj vladi i da će dobiti jedno ministarsko mjesto. U prilog te tvrdnje uzima se način na koji je 8. septembra konstituisan lokalni parlament općine Novi Beograd.

Tada je lider SPAS-a i dosadašnji predsjednik općine postao predsjednik i te lokalne Skupštine jednoglasno. Za njega glasalo 48 od ukupno 49 odbornika, što znači i oni izabrani s liste SNS-a, kao i s liste SPS-a. Saradnja na lokalu se uzima kao važan znak da li stranka ulazi u vladajuću koaliciju na državnom nivou.

Foto: Arhiva

Ako Šapić dobije jedno ministarstvo socijalisti Ivice Dačića trebalo da dobiju dva jedno za samog Dačića i drugo iz resora energetike za Aleksandra Antića.

Čitaj još:   BEOGRAD, KO O ČEMU, IVANIĆ I VUČIĆ - NIOČEMU: Završen sastanak, ključnih problema i izazova...

Nakon izbora koji su u junu održani u Srbiji uz zastupnike liste Vučićevog SNS-a, koji su uzeli ogromne dvije trećine mjesta u parlamentu, i zastupnika nacionalnih manjina prisutni su samo SPS i stranka SPAS.

Izvjesno je da će u Vladi biti više žena, ali i ministarstava. Kada je sam predsjednik Aleksandar Vučić dao mandat i sastav Vlade Ani Brnabić, predložio je i da 50 odsto ministarskih mjesta ide damama, kao i da se formiraju dva nova resora – za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog i za brigu o porodici, decu i demografiju.

Po svemu sudeći, najdugovječniji srpski ministar, Rasim Ljajić, neće se naći u novoj vladi…

Izvor Danas.rs

BEOGRAD: Radnici Fijata blokirali autoput u oba smera kod Sava centra… (foto, video)

Okupljeni radnici i pored veoma teške situacije ističu da očekuju Read more